βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Θερμαντικά πανελ

Εξοικονόμηση έως και 20% με τους θερμοσυσσωρευτές

Γνωστοί εδώ και αρκετά χρόνια, οι θερμοσυσσωρευτές κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος το φετινό χειμώνα, καθώς οι συνθήκες καθιστούν επιτακτική την αναζήτηση εκείνης της μεθόδου θέρμανσης που είναι πιο φιλική προς την… τσέπη μας.

Πρόκειται για συσκευές οι οποίες ουσιαστικά συγκεντρώνουν ενέργεια κατά τη διάρκεια λειτουργίας του νυχτερινού τιμολογίου, όπου το κόστος είναι μειωμένο, την αποθηκεύουν και στη συνέχεια την εκφορτίζουν, θερμαίνοντας το χώρο μας.

Η αποθήκευση της θερμότητας γίνεται στα πυρότουβλα από τα οποία είναι κατασκευασμένοι οι θερμοσυσσωρευτές και κατά τη διάρκεια της ημέρας, χάρη στον ειδικά ρυθμιζόμενο θερμοστάτη, η θερμότητα αυτή εγχέεται στην ατμόσφαιρα.

Δεδομένου ότι χρησιμοποιούν το νυχτερινό τιμολόγιο, η λειτουργία τους γίνεται μέσω ειδικών ρελέ, τα οποία ενεργοποιούνται αυτόματα, μέσω ενός χρονοδιακόπτη ή ενός θερμοστάτη χώρου, που είναι ανάλογα ρυθμισμένος. Τα σώματα αυτά μπορεί να είναι είτε επιδαπέδια είτε επιτοίχια και το κάθε δωμάτιο ενός σπιτιού μπορεί να έχει τη δική του συσκευή, με τον δικό του θερμοστάτη, ώστε να είναι ανεξάρτητο από τα άλλα.

Οι θερμοσυσσωρευτές έχουν αρκετά μεγάλο βάρος, το οποίο μπορεί να φτάσει έως και τα 350 κιλά, ενώ από άποψη όγκου, είναι αρκετά μεγαλύτεροι από τα κλασσικά σώματα καλοριφέρ.

Πόσο κοστίζουν οι θερμοσυσσωρευτές

Για τους θερμοσυσσωρευτές μικρής δυναμικότητας, οι τιμές κυμαίνονται από 275 έως 600 ευρώ, ενώ για μεγαλύτερα συστήματα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2.000 ευρώ.

Τα μεγάλα αυτά σώματα, λόγω κυρίως του κόστους και του μεγέθους τους, έχουν εφαρμογή κυρίως σε μεγάλες κατοικίες, σε εξοχικά, σε μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα, σε ξενοδοχεία και νοσοκομεία.

Σύμφωνα πάντως με ανθρώπους του χώρου, η εξοικονόμηση που εξασφαλίζουν οι θερμοσυσσωρευτές μπορεί να ξεπεράσει το 20%, οπότε η απόσβεση γίνεται σχετικά γρήγορα, ειδικά εάν μιλάμε για μεγάλες καταναλώσεις.

 

Δείτε τιμές για πάνελ υπέρυθρων και θερμοπομπούς.