βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \

Θερμοστάτης δωματίου με οθόνη αφής από τη Siemens

THermostaths SIEMENSΤο Τμήμα Τεχνολογιών Κτηρίων της Siemens διεύρυνε τη σειρά θερμοστατών χώρου με δυνατότητα επικοινωνίας που διαθέτει, με τον RDF800KN που προσφέρει υποστήριξη KNX. Η συσκευή μπορεί να ενσωματωθεί σε διάφορα συστήματα κτιριακών αυτοματισμών μέσω του ΚΝΧ, υποστηρίζει ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών και προσφέρει πολυάριθμες λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας.

Με τον RDF800KN, η Siemens παρουσιάζει ένα σύγχρονο θερμοστάτη χώρου με οθόνη αφής. Σε συνδυασμό με ένα διαισθητικό μοντέλο λειτουργίας, το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί μέσα από εκτενείς δοκιμές, η λειτουργία αφής κάνει τη χρήση της συσκευής εύκολη και απλή, καθιστώντας την ιδανική για εφαρμογές σε ξενοδοχεία και κατοικίες.

Χάρη στην υποστήριξη KNX, ο θερμοστάτης RDF800KN μπορεί εύκολα να συνδεθεί με συστήματα κτιριακών αυτοματισμών της Siemens, όπως το Desigo, το Synco και το Gamma, καθώς και με πολλά συστήματα τρίτων κατασκευαστών. Με το web server Synco της Siemens, οι χρήστες μπορούν, επίσης, να έχουν πρόσβαση στο θερμοστάτη χώρου μέσω του Διαδικτύου και να παρακολουθούν ή να αλλάζουν τις ρυθμίσεις και τις ενδείξεις του.

Ενώ λειτουργεί, ο θερμοστάτης RDF800KN ανταλλάσσει με το συνδεδεμένο σύστημα όλες τις πληροφορίες που αφορούν στην κατανάλωση ενέργειας. Η συσκευή επιλέγει αυτόματα τις πιο ενεργειακά αποδοτικές ρυθμίσεις με βάση αυτά τα δεδομένα. Ακόμη, ο θερμοστάτης χώρου διαθέτει πολυάριθμες λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας που μπορούν να ρυθμιστούν χειροκίνητα. Σε αυτές περιλαμβάνονται η διαχείριση αερισμού με βάση τη ζήτηση, ο έλεγχος μεμονωμένων χώρων μέσω κεντρικά καθορισμένων τιμών, ο καθορισμός ορίων θέρμανσης, ψύξης και ταχύτητας ανεμιστήρα, η διαμόρφωση χρονοπρογραμμάτων, όπως επίσης και ο εντοπισμός παρουσίας/ απουσίας στο χώρο. Δύο είσοδοι πολλαπλών λειτουργιών επιτρέπουν τη σύνδεση στοιχείων όπως οι επαφές παραθύρων και οι ανιχνευτές παρουσίας. Η αλληλεπίδραση ανάμεσα στα συστήματα προσφέρει τη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας, κλείνοντας – για παράδειγμα – τη θέρμανση όταν ανοίγουν τα παράθυρα ή όταν ο χώρος δεν χρησιμοποιείται.

Ο θερμοστάτης RDF800KN υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για fan coils, συστήματα θέρμανσης/ ψύξης και αντλίες θερμότητας. Η θερμοκρασία χώρου ελέγχεται είτε με τον ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας ή από έναν εξωτερικό αισθητήρα δωματίου ή από την επιστροφή αέρα. Οι βασικές λειτουργίες του περιλαμβάνουν την αυτόματη ή χειροκίνητη εναλλαγή θέρμανσης – ψύξης σε τρία επίπεδα (Comfort, Economy και Protection), τον αυτόματο ή χειροκίνητο έλεγχο ανεμιστήρα και τη δυνατότητα ορισμού συγκεκριμένων τιμών θερμοκρασίας δωματίου.

Η έναρξη λειτουργίας και οι ρυθμίσεις γίνονται μέσω της οθόνης αφής ή με τη χρήση του εργαλείου Synco ACS ή του KNX Engineering Tool Software. Ο θερμοστάτης χώρου συνδέεται απευθείας στο δίαυλο, ώστε να μη χρειάζεται επιπλέον ελεγκτής για τη διαχείριση του συστήματος θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC). Αυτό διευκολύνει την εγκατάσταση, ενώ μειώνει και τα σχετικά κόστη. Τέλος, ο θερμοστάτης RDF800KN έχει σχεδιαστεί για εντοιχιζόμενη τοποθέτηση.

Οι θερμοστάτες RDF800KN με δυνατότητα επικοινωνίας αποτελούν μέρος του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου της Siemens. Σήμερα, περίπου το 43% των συνολικών εσόδων της εταιρείας προέρχεται από «πράσινα» προϊόντα και λύσεις, γεγονός που αναδεικνύει τη Siemens σε έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών στον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους θερμοστάτες δωματίου της Siemens είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.siemens.com/thermostats


Σχετικά θέματα