βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Κλιματιστικό

Μανιάτης: Στα 263 εκατ. το κόστος της τροπολογίας ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν ρεύμα

MANIATHS PASOKΣτα 263 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες, δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός σχολιάζοντας την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν ρεύμα στις ευπαθείς ομάδες είπε: «Στην τροπολογία σας ζητάτε η ΔΕΗ να μπορεί να αποκαταστήσει άμεσα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούχους του ΚΟΚ. Και το υπογράφει πρώτος ο κ. Τσίπρας. Μα δεν ξέρετε ότι σε κανένα λογαριασμό, σε καμία σύνδεση του ΚΟΚ δεν έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα; Δεν το ξέρετε αυτό; Πουθενά στην Ελλάδα. Άρα τι μας λέτε; Λέει επίσης, η τροπολογία ότι στους δικαιούχους του ΚΟΚ χορηγείται, ανά οικογένεια, δωρεάν ποσότητα 1.200 κιλοβατώρες. Άκουσα ότι η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για κόστος 59 εκατ. ευρώ και ζήτησα από τις υπηρεσίες να πάρουν την τροπολογία και να εκτιμήσουν το κόστος. Το κόστος είναι 263 εκατ. ευρώ και ο αριθμός βγαίνει από πολλαπλασιασμό 560.845 δικαιούχων ΚΟΚ που παίρνουν φθηνότερο ρεύμα επί τα τρία τετράμηνα του έτους».

«Ο πολλαπλασιασμός βγάζει 263 εκατ. ευρώ. Αναρωτιέμαι τι ακριβώς συμβαίνει και δεν αναρωτιέμαι βεβαίως ποιος θα πληρώσει αυτό το κόστος» είπε ο κ. Μανιάτης.

Τον λόγο ζήτησε στη συνέχεια ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας πως σε σχέση με το οικιακό κοινωνικό τιμολόγιο και την εξαγγελία της Θεσσαλονίκης, η κοστολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να κάνει με το σύνολο των 560.000 νοικοκυριών που είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο αλλά με 300.000 νοικοκυριά που βρίσκονται στα όρια ακραίας φτώχιας, όχι με 0,42 που είναι το κοινωνικό τιμολόγιο αλλά με το 0,55 που είναι το ανώτερο. Μ΄ αυτή την έννοια βγαίνουν τα 69 εκατομμύρια που είναι επιπλέον κόστος του κοινωνικού τιμολογίου, είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε ότι τα 263 εκατ. ευρώ στα οποία αναφέρθηκε ο υπουργός συνυπολογίζουν το κόστος του κοινωνικού τιμολογίου. «Με αυτή την έννοια, να μην σκιαμαχούμε με αριθμούς αλλά να αντιδικούμε για πολιτικές» πρόσθεσε ο κ. Βούτσης, δηλώνοντας όμως ότι το κόμμα του μπορεί να δώσει όλες τις διευκρινίσεις για την κοστολόγηση της πρότασης και πως υπάρχει παρανόηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ από το υπουργείο, την οποία δεν θεωρεί εσκεμμένη.

Την εκτίμηση ότι οι δύο τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το δωρεάν ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού «αποσύρθηκαν σήμερα γιατί θα αποδείκνυαν ότι το δήθεν κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέκδοτο» εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.