βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Φυσικό αέριο

Μπορώ να έχω αυτόνομη θέρμανση με αέριο στο διαμέρισμά μου;

Συχνά εκφράζεται η απορία εάν είναι δυνατόν να εγκατασταθεί σύστημα θέρμανσης φυσικού αερίου σε ένα διαμέρισμα, το οποίο θα λειτουργεί αυτόνομα – ανεξάρτητα. Η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι ότι είναι δυνατό να γίνει αυτό με την τοποθέτηση ενός ατομικού λέβητα με ενσωματωμένο καυστήρα φυσικού αερίου είτε σε κάποιο σημείο μέσα στο σπίτι είτε σε κάποιο ημιυπαίθριο χώρο.

Η συγκεκριμένη συσκευή, η οποία τοποθετείται στον τοίχο, έχει πολύ μικρές διαστάσεις, και μπορεί εκτός από συνεχή και οικονομική θέρμανση να καλύψει τις ανάγκες σας και σε ζεστό νερό χρήσης. Η παροχή φυσικού αερίου στο σπίτι σας γίνεται με εξωτερική σωλήνωση που φτάνει από το μετρητή μέχρι τον ατομικό λέβητα.

Αυτό το οποίο θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος ο οποίος ενδιαφέρεται να εγκαταστήσει ένα τέτοιο αυτόνομο σύστημα ότι είναι πιθανό να χρειαστεί κάποια παρέμβαση στις σωληνώσεις νερού, οι οποίες συνδέονται με τον ατομικό πλέον λέβητα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζειται πλήρης ανεξαρτησία της θέρμανσης.

Μετά τις αλλαγές των τελευταίων χρόνων, δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας στην περίπτωση που η κεντρική θέρμανση δεν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, για να γίνει η εγκατάσταση. Ο ιδιοκτήτης που επιθυμεί όμως να αυτονομηθεί, χρειάζεται να θέσει το θέμα και να ενημερώσει πρώτα τη συνέλευση για την περίπτωση που οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες θα ήθελαν πιθανώς να εγκατασταθεί κεντρική θέρμανση με αέριο σε ολόκληρο το κτίριο.

Η αυτονομία θέρμανσης ενός διαμερίσματος όμως, στην περίπτωση που η πολυκατοικία διαθέτει ως καύσιμο κεντρικής θέρμανσης το φυσικό αέριο, απαιτεί την συγκατάθεση της γενικής συνέλευσης.