βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Αντλίες θερμότητας

Οι υδραυλικοί εγκαταστάτες και μηχανικοί γνωρίζουν τις αντλίες θερμότητας

seminarioΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος τεχνικών σεμιναρίων που διοργάνωσε η Δέλτα Τεχνική με σκοπό την ενημέρωση και την τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων αναφορικά με τις αντλίες θερμότητας.

Η Δέλτα Τεχνική, ως αποκλειστικός εισαγωγέας στην Ελλάδα του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού εργοστασίου κατασκευής κεντρικών συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού Climaveneta, έχει ήδη διοργανώσει και υλοποιήσει τεχνικά σεμινάρια για τις αντλίες θερμότητας νέας γενιάς (Prana) τόσο στο κτίριο γραφείων της όσο και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος. Ήδη το σωματείο “Η Φλόγα” το οποίο αποτελεί το σύνδεσμο Αδειούχων Εγκαταστατών – Συντηρητών Καυστήρων και Συσκευών Υγρών και Αερίων καυσίμων στην Ήπειρο και στην Κέρκυρα όπως και ο Συνεταιρισμός Υδραυλικών Κέρκυρας έχουν πραγματοποιήσει στους χώρους τους, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την επίβλεψη και παρουσίαση των Μηχανολόγων Μηχανικών της εταιρείας μας, τεχνικά σεμινάρια για τα μέλη τους. Συνολικά πάνω από 500 άτομα (υδραυλικοί, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, ενεργειακοί επιθεωρητές) μας γνώρισαν από κοντά.

Όποιος άλλος επαγγελματικός σύνδεσμος εγκαταστατών, με έδρα εντός ή εκτός Αθηνών, επιθυμεί να συντονίσει παρόμοια εκδήλωση για τα μέλη του, μπορεί να επικοινωνήσει με το κεντρικό γραφείο της Climaveneta – Δέλτα Θέρμανση στο τηλέφωνο 2109400720 για να κανονιστεί η ενημέρωση το ταχύτερο δυνατό.

Η δομή του σεμιναρίου είναι ειδικά διαμορφωμένη για τα μέλη των συνδέσμων τα οποία παρακολουθούν μια εκτενή παρουσίαση των αντλιών θερμότητας Climaveneta και ενημερώνονται αναλυτικότερα για την λειτουργία των μηχανημάτων. Ο τομέας των αντλιών θερμότητας βρίσκεται σε συνεχή άνθιση και παρουσιάζει σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες για τους επαγγελματίες εγκαταστάτες υδραυλικούς στο σημερινό δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα τεχνικά θέματα που παρουσιάζονται όπως η υδραυλική και ηλεκτρική συνδεσμολογία των αντλιών, οι βασικές ρυθμίσεις – παραμετροποιήσεις τους όπως και οι έλεγχοι, οι μετρήσεις και η θέση τους σε λειτουργία. Επίσης δίνεται πλήρης ενημέρωση για τα πλεονεκτήματα και τις εφαρμογές των αντλιών θερμότητας ενώ παράλληλα διατίθενται ενημερωτικό έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες αποκτούν γνώσεις για το πλέον σύγχρονο και εξελιγμένο σύστημα θέρμανσης, ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης σε κτίρια κάθε μεγέθους και χρήσης. Βασικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη ικανότητας εκτίμησης και εμπεριστατωμένης συζήτησης πιθανών εφαρμογών των αντλιών στην καθημερινή και επαγγελματική δραστηριότητα των συμμετεχόντων.

Η διδακτέα ύλη καλύπτει τα τεχνικά, οικονομικά και αισθητικά χαρακτηριστικά του συστήματος και περιλαμβάνει παραδείγματα πραγματικών εφαρμογών σε κτίρια. Αναλυτικότερα οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου:

 

  • Ενέργεια στα κτίρια
  • Παραδείγματα εφαρμογών (Case Studies)
  • Έργων
  • Βαθμός απόδοσης και πιστοποίηση
  • Προηγμένες δυνατότητες και λειτουργίες των Α/Θ
  • Γεωθερμικές αντλίες θερμότητας
  • Εκτενής παρουσίαση της τεχνολογίας των Α/Θ
  • Συχνές ερωτήσεις
  • Οδηγίες μελέτης και σχεδίασης συστήματος
  • Οδηγίες ορθής εγκατάστασης, συντήρησης
  • Γιατί όλες οι αντλίες θερμότητας δεν είναι ίδιες

 

Με βάση πλέον την εμπειρία μας και τις παρατηρήσεις των συμμετεχόντων, ξεκινάμε από τον Σεπτέμβριο το δεύτερο και ανανεωμένο κύκλο σεμιναρίων με θέμα «Αντλίες Θερμότητας: επαγγελματική ευκαιρία για μηχανικούς και εγκαταστάτες σε καιρό κρίσης». Μέσω του εμπλουτισμένου περιεχομένου του θα δίνεται έμφαση στις νέες, πρωτοποριακές εφαρμογές και προϊόντα που μετά από συνεχή έρευνα κυκλοφόρησε η Climaveneta στην παγκόσμια αγορά.

Δικαίως λοιπόν θεωρούνται τα σεμινάρια της Δέλτα Τεχνική ως τα καλύτερα τακτικά σεμινάρια στο είδος τους στην Ελλάδα που προσφέρονται δωρεάν στους επαγγελματίες του κτιριακού και ενεργειακού τομέα.

Σχετικά Links:

Αίτηση συμμετοχής στο σεμινάριο: http://www.climaveneta-economy.gr/seminars/seminars-application

Όμιλος Δέλτα Τεχνική : http://www.deltatechniki.gr