βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Θερμαντικά πανελ

Που μπορούν να εγκατασταθούν τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης

Τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης πρακτικά μπορούν να εγκατασταθούν παντού ενώ αποδίδουν ιδανικά σε κλειστούς χώρους. Ωστόσο, μπορούν να λειτουργήσουν και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς, ανεξάρτητα από τον ενδιάμεσο αέρα, βάσει της λειτουργίας τους, μεταδίδουν άμεσα θερμότητα στο ανθρώπινο σώμα.

Σε περίπτωση κατοικιών, τα πάνελ τοποθετούνται ιδανικά στους λεγόμενους «χώρους συχνής διαβίωσης» όπως είναι το σαλόνι και η κρεβατοκάμαρα. Εκτός από τις κύριες κατοικίες, θερμαντικά πάνελ μπορούμε να τοποθετήσουμε και σε εξοχικές κατοικίες. Ειδικά στην περίπτωση που κάποιο εξοχικό βρίσκεται σε παραθαλάσσια περιοχή, τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο θετικά καθώς τα πάνελ έχουν τη δυνατότητα να αποβάλουν την υγρασία, εξασφαλίζοντας έτσι, παράλληλα με τη θέρμανση, και ιδανικές συνθήκες στην ατμόσφαιρα.

Και στους μεγάλους ενιαίους χώρους πάντως τα πάνελ θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια σωστή επιλογή, ειδικά σε περιπτώσεις όπου οποιοδήποτε συμβατικό μέσο που βασίζεται στην ανακύκλωση θερµών αέριων µαζών θα ήταν αδύνατο να θερμάνει ολόκληρο το χώρο. Σε αυτή την περίπτωση τα πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν σε στρατητικά σημεία, τόσο στην οροφή όσο και στους τοίχους, έτσι ώστε να θερμαίνονται μόνο οι χώροι στους οποίους βρίσκονται οι άνθρωποι τις περισσότερες ώρες. Με αυτό τον τρόπο, εξασφάλιζεται παράλληλα και η θέρμανση του χώρου και εξοικονόμηση ενέργειας αφού δεν απαιτείται πλέον η συνεχής λειτουργία μεγάλων και ενεργοβόρων συστημάτων θέρμανσης.

Τέλος, η υπέρυθρη θέρμανση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους εστίασης, αποθήκες, βιοτεχνίες κ.α.

Σε κάθε περίπτωση, προτείνεται τα πάνελ να «κοιτάζουν» προς τους εσωτερικούς τοίχους του χώρου και όχι π.χ προς τα παράθυρα, έτσι ώστε να υπάρχει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα θέρμανσης.

 

Δείτε τιμές για πάνελ υπέρυθρων και θερμοπομπούς.