βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Φυσικό αέριο

Το δίκτυο φυσικού αερίου επεκτείνεται σε Αν. και Δ. Αττική

aerioΗ επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε Ανατολική και Δυτική Αττική και η προετοιμασία των απαιτούμενων ενεργειών, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε μεταξύ των αντιπεριφερειαρχών, Γ. Βασιλείου και Πέτρου Φιλίππου και του Γενικού Διευθυντή και Διευθυντή Μελετών και Κατασκευών της εταιρείας παροχής Αερίου Αττικής ΑΕ «Φυσικό Αέριο Αττικής», Χρήστου Μπαλάσκα και Χρήστου Σκουλίδα, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων.

Με την πεποίθηση ότι το αέριο είναι ένα κοινωνικό αγαθό και τη διαπίστωση ότι και οι εν λόγω περιοχές υστερούν σημαντικά ως προς τα δίκτυα σε σχέση με την υπόλοιπη Αττική, συμφωνήθηκαν δραστηριότητες για την υλοποίηση του σχεδιασμού όπως:

– Η εταιρεία να διερευνήσει άμεσα αυτήν την προοπτική και εντός 15νθήμερου να κατατεθεί ενδεικτικός προϋπολογισμός και ενδεικτικές τεχνικές προδιαγραφές των αγωγών που είναι απαραίτητοι.

– Να ακολουθήσουν συσκέψεις με τα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς για τον προγραμματισμό του παραπάνω έργου και την εξεύρεση πόρων για την υλοποίησή του.