βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \

Είναι επικίνδυνα για την υγεία τα υπέρυθρα πάνελ;

Αρκετοί καταναλωτές, στο άκουσμα των λέξεων «υπέρυθρη θέρμανση», ενδεχομένως να σκεφτούν και τη λέξη «ακτινοβολία», συσχετίζοντάς την με αρνητικές συνέπειες για την υγεία. Ωστόσο, η ακτινοβολία έχει πολλές μορφές, κάποιες εκ των οποίων, όπως η υπεριώδης, είναι επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό ενώ άλλες όχι μόνο δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον άνθρωπο αλλά αντιθέτως λειτουργούν ευεργετικά.

Μία τέτοια μορφή ακτινοβολίας είναι η υπέρυθρη, η οποία εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται σε πληθώρα ευεργετικών για τον άνθρωπο ιατρικών εφαρμογών και κατά συνέπεια, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι του χώρου, δεν υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση για την ανθρώπινη υγεία από την εγκατάσταση πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης στα σπίτια.

Η υπέρυθρη ακτινοβολία αποτελεί το κύριο μέρος της ηλιακής, την οποία και δεχόμαστε όλοι καθημερινά ενώ αντίθετα, το υπεριώδες μέρος της ακτινοβολίας του ήλιου είναι επιβλαβές και πρέπει να αποφεύγεται η μακρά έκθεση σε αυτό. Σημειώνεται ότι από το σύνολο του 1kW ενέργειας περίπου που δεχόμαστε από τον ήλιο στο ζενίθ του, τα 527W είναι υπέρυθρη ακτινοβολία, τα 445W ορατό φως και τα 32W είναι η υπεριώδης ακτινοβολία. Συνεπώς, η Υπέρυθρη Θέρμανση δεν διαφέρει σε τίποτε από την οικεία, ευεργετική θερμότητα που δεχόμαστε από τον ήλιο στην καθημερινότητά μας και φυσικά, δεν είναι σε καμία περίπτωση επιβλαβής για τον άνθρωπο.

Ουσιαστικά, τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης είναι οι μόνες συσκευές οι οποίες ζεσταίνουν με τον τρόπο που η ίδια η φύση έχει επιλέξει να ζεσταίνει το ανθρώπινο σώμα, ο οποίος δεν είναι τα ρεύματα θερμού αέρα, στα οποία στηρίζεται η λειτουργία άλλων συμβατικών μεθόδων θέρμανσης και η οποία εν τέλει αντιτίθεται άμεσα στο φυσικό τρόπο διάδοσης τα θερμότητας, αλλά η έκθεση στην υπέρυθρη θερμότητα του ήλιου.

Ευεργετική για την υγεία η υπέρυθρη θέρμανση

Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί, και το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό λόγω του ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη χώρα μας, είναι το γεγονός ότι τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης όχι μόνο δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό αλλά αντιθέτως προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία μας τα οποία μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά παράλληλα με τη θέρμανσή μας.

Πρόκειται για οφέλη που προέρχονται τόσο από τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα των πάνελ όσο και από τον ίδιο τον τρόπο λειτουργίας της, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι τα εξής:

– Δροσερός και καθαρός αέρας στο χώρο μας καθώς τα πάνελ δεν προκαλούν στροβιλισμό του αέρα μέσω «βίαιων» θερμών ρευμάτων με αποτέλεσμα να μην ευνοείται να ανάδευση σκόνης και μικροοργανισμών.

– Απουσία υγρασίας από τους τοίχους καθώς λόγω του ότι τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης ζεσταίνουν απευθείας τα δομικά στοιχεία του χώρου, οι τοίχοι είναι πάντοτε πιο θερμοί από τον αέρα, ο οποίος αντίστοιχα, δεν υγροποιείται όταν έρχεται σε επαφή μαζί τους.

– Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Υπέρυθρη Θέρμανση, εξασφαλίζει ένα άνετο κλίμα στο χώρο με υγιεινή ποσότητα υγρασίας στο αέρα (ο αέρας δεν ξεραίνεται). Έτσι, αποφεύγονται ενοχλήσεις στο νευρικό σύστημα και στην πίεση, οι οποίες προκαλούνται υπό συνθήκες «κακής θέρμανσης»

– Θετική επίδραση σε κρυολογήματα και ρευματισμούς καθώς μέσω της υπέρυθρης θέρμανσης, ζεσταίνονται σε βάθος οι ιστοί του ανθρώπινου σώματος και διεγείρεται η κυκλοφορία του αίματος.

Πέραν αυτών, η ιδιότητα της υπέρυθρης θερμότητας να εισχωρεί σε βάθος, συμβάλει στην ανακούφιση μιας σειράς μυικών πόνων και διαταρχών όπως: πόνοι στη μέση, ρευματισμοί, βρογχίτιδα, αρθρίτιδα, στρες, δερματοπάθεις και άλλα.

 

Δείτε τιμές για πάνελ υπέρυθρων και θερμοπομπούς.


Σχετικά θέματα