βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Απορύσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις τροπολογίες για ΕΦΚ και δωρεάν ρεύμα

petrelaio_thermΑποσύρθηκαν οι δύο τροπολογίες, που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του, όπου προτεινόταν η επαναφορά του ΕΦΚ στο θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου του 2011 και η παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες.

Οι εν λόγω τροπολογίες είχαν κατατεθεί στο ν/σχ για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Θρακικό Πέλαγος, το οποίο συζητείται από το πρωί στο Θερινό Τμήμα Εργασιών της Βουλής. Αποσύρθηκαν όμως, από την αξιωματική αντιπολίτευση με το σκεπτικό ότι η συζήτηση των συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες έπρεπε να γίνει με τρόπο που θα έδινε μεγαλύτερη άνεση χρόνου και διότι κατατέθηκαν πολλές υπουργικές τροπολογίες από την κυβέρνηση.

«Είναι δύο τροπολογίες που ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να γίνει ευρεία συζήτηση. Θα τις ξανακαταθέσει» εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Δρίτσας και πρόσθεσε ότι έχουν κατατεθεί εννιά υπουργικές τροπολογίες και το προεδρείο δεν θα έπρεπε να δεχθεί τουλάχιστον τις εκπρόθεσμες και «ο κάθε υπουργός να αντιμετωπίζει τη Βουλή ως να είναι φέουδο».