βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Αύξηση των παραγγελιών πετρελαίου θέρμανσης ελέω χαμηλών τιμών

kaloriferΕντυπωσιακή άνοδο των παραγγελιών στο πετρέλαιο θέρμανσης έφερε η βουτιά στις διεθνείς τιμές των πετρελαιοειδών, με τους καταναλωτές να σπεύδουν για άμεση αγορά πετρελαίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει σημειώσει πτώση κατά 19%, σε σχέση με την ίδια εποχή πέρσι, δηλαδή από 1,25 τώρα είναι στα 0,99 ευρώ και περίπου 65 λεπτά για εκείνους που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης, και η ζήτηση σημείωσε αύξηση περίπου 25% σε σύγκριση με πέρσι.

Πτωτική πορεία ακολουθεί και η τιμή της βενζίνης από τον Ιούλιο έως σήμερα, όπου καταγράφεται μείωση της τάξης του 10%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης κατά 14% το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου.

Η πτώση στις τιμές των πετρελαιοειδών φαίνεται πως επηρεάζουν άμεσα και τις τιμές του φυσικού αερίου, όπου αναμένονται μειώσεις από τη νέα χρονιά.

Κατ’ επέκταση, οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων βλέπουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών για πετρέλαιο θέρμανσης να αυξάνεται, γεγονός που αποτελεί φιλί ζωής για τον κλάδο.