βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Γιατί κάποιες φορές ενώ το καλοριφέρ είναι αναμμένο, η επιφάνειά του είναι κρύα;

Συμβαίνει συχνά, παρόλο που τα καλοριφέρ είναι αναμμένα, η επιφάνειά τους να είναι κρύα, με αποτέλεσμα να μη θερμαίνουν το χώρο. Βασική αιτία που προκαλεί το παραπάνω είναι η παγίδευση αέρα μέσα στο θερμαντικό σώμα, με αποτέλεσμα το ζεστό νερό να μην κυκλοφορεί σωστά, και άρα, η απόδοσή του να μειώνεται αισθητά. Για παράδειγμα, ένα μεγάλου μεγέθους καλοριφέρ μπορεί να καταλήξει να θερμαίνει μόνο κατά το 10% της επιφάνειάς του.

Τα καλοριφέρ λοιπόν χρειάζονται εξαέρωση, κάτι που μερικές φορές ξεχνάμε να κάνουμε ή κάνουμε με λάθος τρόπο. Σημειωτέον ότι το ζεστό νερό που κυκλοφορεί στα σώματα έχει θερμοκρασία περίπου 70-80 βαθμούς κελσίου και με μεγάλη ταχύτητα. Η εξαέρωση λοιπόν, πρέπει να γίνεται την πρώτη φορά, μόνο όταν τα σώματα είναι κρύα. Από εκεί και πέρα, αν συνεχίζουν να μη λειτουργούν σωστά, μπορεί να μη φταίνε ο κυκλοφορητής, οι σωλήνες, οι διακόπτες τους, ερωτήματα στα οποία απαντήσεις θα μας δώσει μόνο ο υδραυλικός.

Μπορεί όμως, το πρόβλημα να είναι ακόμη πιο απλό. Και να σχετίζετε με το ότι έχουμε σκεπάσει το σώμα του καλοριφέρ με κάποιο διακοσμητικό έπιπλο ή ότι ο χώρος μπροστά του δεν είναι ελεύθερος.

Γιατί απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία ενός θερμαντικού σώματος είναι να κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω του ο αέρας. Καλύπτοντας την επιφάνεια, του, μπορεί αισθητικά και λειτουργικά να μας ικανοποιεί, ωστόσο αυτό απομονώνει το σώμα και άρα περιορίζει την απόδοση θερμότητας στο χώρο μας.

 

Δείτε τιμές για σόμπες υγραερίου, αλογόνου και ηλεκτρικά καλοριφέρ.