βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Δωρεάν ρεύμα σε δικαιούχους ΚΟΤ τις μέρες αιθαλομίχλης

timologia_deiΔωρεάν ρεύμα θα παρέχεται στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) για τις διπλάσιες ημέρες από όσες καταγράφονται υπερβάσεις αιωρουμένων σωματιδίων από 150 mg/m3, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού ΠΕΚΑ σε πρωινή εκπομπή του MEGA.

Ειδικότερα, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι «στις οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο ΚΟΤ -περίπου 470.000 πανελλαδικά- όταν θα παρατηρείται το φαινόμενο αιθαλομίχλης και με στόχο να τους παρασχεθεί κίνητρο να μην ανάψουν τζάκια και σόμπες, θα παρέχουμε δωρεάν ρεύμα για διπλάσιο αριθμό ημερών απ’ όσες καταγράφονται οι υπερβάσεις αιωρουμένων σωματιδίων από 150 mg/m3».

Σύμφωνα με τον υπουργό, η εν λόγω απόφαση έχει ήδη σταλεί στη ΡΑΕ και προσεχώς αναμένεται να εκδοθεί η αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση.

Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στην έκπτωση έως 70% στη ΔΕΗ για τους χώρους των κοινωνικών δομών της εκκλησίας, των δήμων και των ΜΚΟ αναφερόμενος στις δράσεις για την προσιτή ρευματοδότηση των ευπαθών ομάδων. «Θα δίνουμε ηλεκτρικό ρεύμα με πολύ μεγάλη έκπτωση έως 70% σε όλες τις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας, των δήμων και της κοινωνίας των πολιτών. Θα πρέπει να είναι ενταγμένοι, να υπάρχει μια οργάνωση σε αυτό το πράγμα. Εκτιμούμε ότι πρέπει να είναι πάνω από 2.000- 3.000 αυτές οι δομές, διότι πραγματικά η εικόνα που έχουμε από όλη την Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν πολλές ομάδες συνανθρώπων μας που χωρίς δημοσιότητα παρέχουν αλληλεγγύη με πολύ ανθρωπιά. Είναι και τα κοινωνικά συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα κοινωνικά φαρμακεία, όλες αυτές οι δομές», είπε.