βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Φυσικό αέριο

ΕΠΑ Θεσσαλονίκης: Ως 23/10 τα δικαιολογητικά για εσωτερική εγκατάσταση φυσικού αερίου

epa_thessalonikisΈως τις 23 Οκτωβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν στην ΕΠΑ Θεσσαλονίκης τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πιστοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και την χρηματοδότησή της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε συνέχεια της έκδοσης του ΦΕΚ Β’ 3071/14.11.2014 σχετικά με τη Δράση «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες», η οποία υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και της σχετικής τροποποίησης η οποία δημοσιεύθηκε με το ΦΕΚ Β’ 1753/19.08.2015, η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Α.Ε. δυνάμει της Σχετικής Σύμβασης Εκχώρησης Ειδικών Δικαιωμάτων ενημερώνει τους Καταναλωτές φυσικού αερίου, τους ωφελούμενους της Δράσης και τους επαγγελματικούς φορείς του τομέα φυσικού αερίου, σχετικά με την καταβολή προς την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Α.Ε. της 1ης δόσης της χρηματοδότησης που ανέρχεται σε ποσό 800.000€, ποσοστό 40% του Προϋπολογισμού της Δράσης, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ 2007-2013, η οποία θα αρχίσει να καταβάλλεται στους ωφελούμενους από 07 Οκτωβρίου 2015.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης της κατασκευής της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και καταβολής της χρηματοδότησης επισημαίνεται, ότι η υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών πραγματοποιείται έως την 23η Οκτωβρίου 2015, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Υπουργική Απόφαση, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση των επιχορηγήσεων υπέρ των ωφελούμενων της Δράσης.

Η υποβολή δικαιολογητικών για την πιστοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και την καταβολή της χρηματοδότησης μετά από την 23η Οκτωβρίου δεν θεμελιώνει δικαίωμα πληρωμής».