βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \

Η LG φέρνει την τεχνογνωσία της για τα ηλιακά πάνελ στο ευρωπαϊκό κοινό

Λίγοι θα πίστευαν ότι η κορυφαία εταιρεία οικιακών συσκευών και τηλεοράσεων στον κόσμο θα είναι επίσης ηγέτης στην αγορά λύσεων ηλιακών πάνελ. Ωστόσο, στην Intersolar Europe 2019, μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις αναφορικά με την ηλιακή ενέργεια, η LG Electronics (LG) έκανε τους παρευρισκόμενους να το πιστέψουν. Η έκθεση Intersolar έδωσε τη δυνατότητα στην LG να παρουσιάσει προϊόντα σε συνεργάτες και πελάτες σε όλη την Ευρώπη. Η LG παρουσίασε στο Μόναχο προηγμένα αποδοτικά ηλιακά πάνελ όπως το Neon 2, Neon 2 BiFacial και Neon R της σειράς V5, τις παραλλαγές ESS Home 8 και Home 10, το LG Smart Energy Package, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία ηλιακά πάνελ της LG, το σύστημα αποθήκευσης ESS και την αντλία θερμότητας.

Νωρίτερα φέτος η LG παρουσίασε τη νέα σειρά V5 για τα LG NeON 2 και LG NeON 2 Black, που αντικαθιστούν τη σειρά A5 και βελτιώνουν την απόδοση του βάρους των μονάδων. Η βελτιωμένη σειρά V5 του πάνελ υψηλής απόδοσης LG NeON R παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Intersolar Europe 2019. Όπως και το NeON 2, η νέα μονάδα LG NeON R εγγυάται γραμμική απόδοση τουλάχιστον 90,8% ακόμη και μετά από 25 χρόνια. Επιπλέον, η LG έχει βελτιώσει με επιτυχία την παραγωγή των ηλιακών συλλεκτών της με τις διπλές μονάδες V5 που παρέχουν 400 Wp.

Μαζί με τα νέα ηλιακά πάνελ, τα νέα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας Home 8 και Home 10 της LG παρουσιάστηκαν παράλληλα με το υπάρχον LG ESS Home 5. Το ESS με DC της LG αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια πιο αποτελεσματικά από τις μονάδες τύπου ESS τύπου AC αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα. Το LG ESS είναι εξοπλισμένο με trackers 3 MPP τα οποία παράγουν τριφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα, ώστε να μην δημιουργούνται μη ισορροπημένα φορτία. Υπάρχει επίσης ένας προαιρετικός διακόπτης ο οποίος μπορεί να εγκατασταθεί για να διασφαλίσει ότι το σύστημα αποθήκευσης μπορεί να διατηρήσει την τροφοδοσία του ακόμη και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Η ηλιακή ενέργεια μπορεί επίσης να αποθηκευτεί σε μπαταρίες των 7, 9,8, 14, 16,8 ή 19,6 kWh, οι οποίες καλύπτονται όλες από την 10ετή εγγύηση του συστήματος.

Η τρίτη νέα παρουσίαση αφορά το LG Home Energy Package. Αυτή η πιο πρόσφατη κυκλοφορία στη γενιά του LG Solar συνδυάζει το σύστημα αποθήκευσης LG ESS με την αντλία θερμότητας LG Therma V, δίνοντας τη δυνατότητα ενός ολοκληρωμένου συστήματος για την παραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας από μία μόνο πηγή.

«Το νέο χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας έχει σχεδιαστεί για να απαντά στις ανάγκες των πελατών μας που θέλουν να επενδύσουν σε προηγμένες και ανθεκτικές τεχνολογίες», δήλωσε ο Michael Harre, αντιπρόεδρος του EU Solar Business Group της LG Electronics. «Προσπαθούμε συνεχώς να παρέχουμε στην αγορά μια καλά σχεδιασμένη, αξιόπιστη και ισχυρή τεχνολογία για τους ευφυείς ευρωπαίους πελάτες μας».

Σχετικά με την LG Electronics, Inc. Η LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη τεχνολογίας και καινοτομίας στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα, την κινητή τηλεφωνία και τις οικιακές συσκευές. Με εργατικό δυναμικό 70.000  ανθρώπους σε 140 χώρες, η LG κατέγραψε παγκόσμιες πωλήσεις 55,4 δισ. USD (61,4 τρισεκατομμύρια κορεατικά γουόν KRW) για το 2018. Η LG Electronics αποτελείται από πέντε επιχειρησιακές μονάδες: Οικιακή Ψυχαγωγία, Κινητή Τηλεφωνία, Οικιακές Συσκευές & Ενεργειακές Λύσεις, Εξαρτήματα Οχημάτων και Επαγγελματικές Λύσεις (Β2Β). Η LG αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως σε παραγωγή οθονών τηλεοράσεων, συσκευών κινητής τηλεφωνίας, κλιματιστικών, πλυντηρίων ρούχων και ψυγείων. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.LGnewsroom.com

Σχετικά με την LG Electronics Hellas

Η LG Electronics Ελλάς, ιδρύθηκε ως θυγατρική εταιρεία το 2002, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής για ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να συνεισφέρει δυναμικά τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, βασιζόμενη στη μακρόχρονη εμπειρία της εταιρείας, με αρωγούς την τεχνολογική υπεροχή, το πρωτοποριακό design και την έμφαση σε ποιοτικές υπηρεσίες pre- και after-sales. H LG Electronics Ελλάς έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος σε όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής ενώ έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών και των συνεργατών της. Στη διάρκεια της πορείας της, η εταιρεία έχει παρουσιάσει πολλά νέα προϊόντα, έχει εφαρμόσει νέες τεχνολογίες στην κατασκευή κινητών και ψηφιακών συσκευών και συνεχίζει να ισχυροποιεί την κυρίαρχη θέση της στην εγχώρια αγορά, με την παρουσίαση καινοτόμων καταναλωτικών λύσεων υψηλού σχεδιασμού για την οικιακή ψυχαγωγία και τις οικιακές συσκευές. Επιπλέον, η LG Electronics Ελλάς προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, καθώς το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνοντας με επιτυχία συνεργασίες με κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και διεθνείς και εγχώριες τουριστικές μονάδες, προσφέροντας λύσεις με προηγμένα συστήματα HVAC, οθόνες digital signage, ξενοδοχειακές τηλεοράσεις και προϊόντα φωτισμού LED. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.lg.com/gr, αλλά και το αποκλειστικό www.lg.com/gr/business.


Σχετικά θέματα