βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Εξοικονόμηση ενέργειας

Καινοτόμο σύστημα θέρμανσης από την ΕΕ

Με τη συμμετοχή της ελληνικής εταιρίας «Κόκοτας Κλιματισμός» υλοποιείται το καινοτόμο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου συστήματος ενεργητικής θέρμανσης-ψύξης κατοικιών ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την ενεργειακή λύση με την ονομασία Retrokit, η οποία εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα FP7, που αποτελεί τον κύριο μοχλό υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής για την προώθηση της Καινοτομίας.

Το έργο αποτελεί προϊόν συνεργασίας 19 ανεξάρτητων φορέων από 11 χώρες της Ευρώπης.

Η ελληνική εταιρεία θα αναλάβει τη μελέτη και το σχεδιασμό των ιδανικών συνθηκών ευεξίας και άνεσης στο εσωτερικό των κατοικιών, συμβάλλοντας παράλληλα κομβικά ως κύριος φορέας στα στάδια σχεδιασμού του προϊόντος και αξιολόγησης των τελικών του αποτελεσμάτων.

Το εν λόγω προϊόν πρόκειται να συμβάλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς το σύστημα μηδενικής εκπομπής ρύπων στο οποίο βασίζεται, θα είναι κατάλληλο για όλες τις κλιματολογικές συνθήκες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η προσιτή του τιμή και η απλή διαδικασία τοποθέτησης θα ενθαρρύνει την εγκατάστασή του στις παλαιού τύπου πολυκατοικίες, οι οποίες αποτελούν το 50% των κτιρίων στην Ευρώπη, καταναλώνοντας, ωστόσο το 65%-80% της συνολικής καταναλισκόμενης από κτίρια ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.