βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Καυστική ανακοίνωση Τ.Κουίκ για τις ζώνες του επιδόματος θέρμανσης

Με ειρωνικό τρόπο σχολιάζει ο βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, τις τέσσερις γεωγραφικές ζώνες που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

«Τα σαΐνια των συμβούλων του υπουργείου, που σχεδίασαν αυτή τη λύση, πρέπει να μεγάλωσαν στην Ολλανδία, που δεν έχει βουνά», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ και διερωτήθηκε: «Είναι δυνατόν να βάζουν στην ίδια ζώνη τη Χώρα Σφακίων ή την Αγία Γαλήνη της Κρήτης, με τα Ανώγεια ή γενικώς τα χωριά του Ψηλορείτη ή των Λευκών Ορέων; Είναι δυνατόν να βάζουν στην ίδια ζώνη τη πόλη του Βόλου και τα ορεινά χωριά του Πηλίου ή τη Μυτιλήνη με την Αγιάσο; Έχουν συναίσθηση ότι οι υψομετρικές διαφορές είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της Ελλάδας;»

Στον ίδιο τόνο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προτείνει «να σταλούν με μετάθεση όλοι αυτοί οι σύμβουλοι σε χωριά των ορεινών όγκων της 3ης και 4ης ζώνης για ένα χρόνο και μόνο», εκτιμώντας πως «θα τους είναι πολύ χρήσιμη εμπειρία».

«Όσο για τους υπουργούς που αποδέχονται χωρίς σκέψη, τέτοιες γελοίες προτάσεις που εξοργίζουν τους πολίτες, δεν έχω σχόλιο. Είναι προφανές ότι και αυτοί δεν επικοινωνούν με τη πραγματικότητα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κουίκ.