βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Κόντρα μεταξύ των βενζινοπωλών για την αποχή από τη διανομή πετρελαίου

Σε κόντρα στους κόλπους των βενζινοπωλών εξελίσσεται η χθεσινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας του κλάδου (Ο.Β.Ε.) ότι τα μέλη της θα απέχουν φέτος από τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η άλλη ομοσπονδία του χώρου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) χαρακτηρίζει “ανεξήγητη και ακατανόητη την απόφαση που πήρε το προεδρείο της Ο.Β.Ε. για αποχή από την διάθεση πετρελαίου θέρμανσης όλων των εμπλεκομένων σε αυτό”.

Σημειώνεται ότι μέλη της ΟΒΕ είναι και οι 1.000 περίπου μεταπωλητές θέρμανσης (τα γνωστά βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης) με την οποία διακινείται η συντριπτική πλειοψηφία των ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης κάθε χειμώνα.

Εδώ και καιρό στο χώρο των πρατηριούχων, υπάρχουν δύο ομοσπονδίες που διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία, και από πλευράς της ΠΟΠΕΚ η κίνηση της ΟΒΕ εντάσσεται σε αυτόν πόλεμο εντυπώσεων που μαίνεται στον κλάδο των βενζινοπωλών.

Το πιθανότερο πάντως είναι ότι η διανομή πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει κανονικά, και ότι το κάλεσμα της ομοσπονδίας βενζινοπωλών (σσ: το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι) δεν θα βρει ανταπόκριση στα μέλη του.