βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Φυσικό αέριο

Μέχρι τις 30/9 οι αιτήσεις για αντικατάσταση του πετρελαίου με αέριο στις κατοικίες

aerio blueΝέες προθεσμίες για τη Δράση επιδότησης της «Αντικατάστασης συστημάτων θέρμανσης  πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες»προβλέπει η  Απόφαση που υπέγραψε (επίκειται η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος  και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης,  με την οποία τροποποιεί την αρχική Απόφαση του 2014.

Η τροποποίηση κρίθηκε  απαραίτητη προκειμένου χιλιάδες ενδιαφερόμενοι που έχουν υποβάλλει αιτήσεις, να προλάβουν να προσκομίσουν το σύνολο των απαραίτητων δικαιολογητικών, τόσο για την αίτηση, όσο και για την πιστοποίηση,-  στη συνέχεια,-   της ολοκλήρωσης του έργου της αντικατάστασης των συστημάτων θέρμανσης. Βασικά της σημεία είναι τα εξής:

Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών που χρειάζονται ώστε να θεωρηθεί πλήρης η αίτηση.  Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσκομίσουν δικαιολογητικά  μέχρι και  τις 30/09/2015 (αντί για 30/07/2015).

Προϋπόθεση για την επιδότηση είναι οι αιτούντες να έχουν συνάψει σύμβαση  σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου  αποκλειστικά μέσα στο χρονικό διάστημα από 25/09/2014 έως  και 14/08/2015.

Τα δικαιολογητικά που δείχνουν ότι ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση της εσωτερικής εγκατάστασης και ότι καταβλήθηκε η συμμετοχή του ωφελούμενου, θα υποβάλλονται το αργότερο μέχρι τις 23/10/2015.