βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \

Νέα πρωτοβουλία για την οικονομική θέρμανση από την Greenpeace

Η Greenpeace καλεί τον κόσμο να στηρίξει τη νέα της δράση για την άμεση καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και τη διεκδίκηση μίας ουσιαστικής και δίκαιης οικονομικής ανάπτυξης μέσα από επενδύσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Όπως επισημαίνει η περιβαλλοντική οργάνωση, σήμερα εκατομμύρια πολίτες στη χώρα μας αδυνατούν να πληρώσουν επαρκώς για θέρμανση. Επιπλέον, καταστάσεις όπως η αιθαλομίχλη και η ανεξέλεγκτη κοπή δέντρων επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον τρόπο ζωής. Η πραγματική αιτία του προβλήματος είναι ότι τα σπίτια είναι κατασκευασμένα με τρόπο που αδυνατούν να προσφέρουν σωστή και οικονομική θέρμανση, επιβαρύνοντας τα οικονομικά εκατομμυρίων νοικοκυριών και υποβαθμίζοντας κάθε σοβαρή προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

Την ίδια ώρα, οι αναπτυξιακές προτεραιότητες της κυβέρνησης φαίνεται να εξαντλούνται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ σε λίγες μεγάλες κατασκευαστικές για ‘νέους αυτοκινητόδρομους’.  Η Greenpeace ζητάει ανάλογα μεγάλες επενδύσεις για έργα εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια, ιδιωτικά και εμπορικά κτίρια που μπορούν να επιφέρουν την επανεκκίνηση του κατασκευαστικού τομέα με δίκαιο και ορθολογικό τρόπο, να δημιουργήσουν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα σε δεκάδες διαφορετικές ειδικότητες, προϊόντα και υπηρεσίες.

Η οργάνωση καλεί τον κόσμο να μπει στην ιστοσελίδα: www.greenpeace.org/greece/krioneis-spiti-sou

και να στείλει επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ζητώντας του να αναγνωρίσει τις πραγματικές δυνατότητες των έργων εξοικονόμησης ενέργειας και να στηρίξει έμπρακτα ένα ευρύ και αποτελεσματικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων.

«Από τα σπίτια των πολιτών μπορεί να ξεκινήσει η ‘επανεκκίνηση της οικονομίας’ και ο ‘πόλεμος κατά της ανεργίας’», ανέφερε ο Τάκη Γρηγορίου υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace. «Τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη είναι τόσο άμεσα και σημαντικά που δεν επιτρέπεται να αγνοηθούν. Ζητάμε καλύτερες και πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους, πραγματική και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη για την οικονομία.»


Σχετικά θέματα