βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \

Ολοκληρωμένες λύσεις Multi V και Hydrokit της LG Electronics για τα δύο εμβληματικά κτίρια της Θεσσαλονίκης

Τις ολοκληρωμένες επαγγελματικές λύσεις της LG Electronics (LG) επέλεξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την ανακαίνιση των συστημάτων  ψύξης – θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης του κτιρίου της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης καθώς και του Κτιρίου Αρχιτεκτονικής. Τα προηγμένα χαρακτηριστικά, η αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της εταιρείας καθώς και η υψηλή αξιοπιστία κατέστησαν την LG τον ιδανικό συνεργάτη για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η LG ανέλαβε την εγκατάσταση συστημάτων επαγγελματικού κλιματισμού VRF LG Multi V Heat Recovery, εσωτερικών μονάδων δαπέδου, μονάδων εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας ERV και μονάδων LG Hydrokit για παραγωγή ζεστού νερoύ χρήσης. Οι ολοκληρωμένες λύσεις της LG, προσφέρουν κορυφαία ενεργειακή απόδοση, αλλά και σημαντική εξοικονόμηση στο κόστος λειτουργίας ενώ φέρουν ειδική πιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας από τον έγκυρο οργανισμό Eurovent. Επιπλέον, η LG εγκατέστησε και KNX controllers για τον κεντρικό έλεγχο των μονάδων από ένα σημείο.

Τα αποτελέσματα της παρέμβασης ήταν άκρως εντυπωσιακά, καθώς με το συγκεκριμένο έργο η ενεργειακή κλάση του Κτιρίου Αρχιτεκτονικής αναβαθμίστηκε σε Α’, ενώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης, εξασφάλισε σημαντικό οικονομικό όφελος, λόγω της δραστικής μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης των δύο κτιρίων. Επιπλέον, οι συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων που απασχολούνται σε αυτά βελτιώθηκαν, ενώ ταυτόχρονα οι χώροι για το κοινό απέκτησαν ένα πιο ελκυστικό, φιλικό προς το χρήστη προφίλ.

Ο κ. Γιάννης Μαντάς, Εμπορικός Διευθυντής Τμήματος Business Solutions της LG Electronics, δήλωσε σχετικά: «H ηγετική θέση της LG στο χώρο των επαγγελματικών λύσεων επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά μέσω της συνεργασίας μας με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που μέσω των ολοκληρωμένων επαγγελματικών μας λύσεων καλύψαμε τις ανάγκες αυτών των δύο σημαντικών κτιρίων και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε και να προσφέρουμε στους συνεργάτες μας όσο το δυνατόν αξιόπιστες και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις».

Από την πλευρά του ο κ. Αθανάσιος Παππάς, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος στο Δήμο Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Η τεχνογνωσία και οι προδιαγραφές των επαγγελματικών προϊόντων της LG, αποτέλεσαν το βασικό κριτήριο της επιλογής μας για τη συνεργασία, καθώς πληρούσαν τα υψηλά κριτήρια που είχαμε θέσει. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη συνολική συνεργασία μας με την LG Electronics καθώς εμπιστευτήκαμε μια αξιόπιστη εταιρεία με μακροχρόνια εμπειρία σε αντίστοιχα έργα».


Σχετικά θέματα