βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Καταβλήθηκε η 4η δόση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης 2014-2015

epidomaΟλοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή η καταβολή της τέταρτης δόσης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, για την περίοδο Οκτωβρίου 2014 – Απριλίου 2015, με πληρωμή του ποσού που αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων δικαιούχων είχαν υποβάλλει αίτηση έως τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών.

Θυμίζουμε ότι προμήθειες πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, πραγματοποιούνται από 15 Οκτωβρίου 2014 μέχρι και 30 Απριλίου 2015. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται μέχρι 30 Μαΐου κάθε έτους.

Εξάλλου, στις 1.128.074 ανέρχεται το σύνολο των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου  Φθινόπωρο 2014 – Χειμώνας 2015 και στις 1.063.557 ανήλθαν οι εγκεκριμένες αιτήσεις, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Οι αριθμοί αυτοί αποτελούν μοναδικά ΑΦΜ δικαιούχων και, όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, η έγκριση ή όχι των αιτήσεων γίνεται αυτόματα μετά την υποβολή τους.

Το σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας ζητώντας να ενημερωθεί ποια είναι η πορεία καταβολής του επιδόματος θέρμανσης και επισημαίνοντας ότι μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, το υπουργείο Οικονομικών κατέβαλε κάθε μήνα τις αναλογούσες δόσεις του επιδόματος. Όπως ειδικότερα είχε επισημάνει, καταβλήθηκαν περίπου 132 εκατομμύρια ευρώ σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο δικαιούχους μέχρι τις εκλογές, αλλά από εκεί και μετά παρουσιάστηκαν προβλήματα στις καταβολές. Ο κ. Μάρδας στην απάντησή του αναφέρει, ωστόσο, ότι «η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης πραγματοποιείται βάσει σχετικού προγραμματισμού, καθώς και της ροής της επεξεργασίας και εκκαθάρισης των στοιχείων των δικαιούχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Με το έγγραφο γίνεται, επίσης, γνωστό ότι το ακριβές ποσό που διατέθηκε από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης μετά την 25-01-2015 ανέρχεται στο ποσό των 37.186.833,65 ευρώ.