βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Πάνω από 100.000 οι αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης

Ξεπέρασαν τις 100.000 οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης που υποβλήθηκαν κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός αν σκεφτεί κανείς ότι τις υψηλές σχετικά θερμοκρασίες που επικρατούν.

Δεδομένου μάλιστα ότι οι συνολικοί δικαιούχοι ανέρχονται σε 580.000 περίπου, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής αντιπροσωπεύουν σχεδόν έναν στους έξι δικαιούχους.

Εκτιμάται έτσι ότι φέτος θα είναι τελικά περισσότεροι οι καταναλωτές πετρελαίου οι οποίοι θα λάβουν το επίδομα μετά την περυσινή παταγώδη αποτυχία όπου από τα 280 εκατ. ευρώ τα οποία ήταν εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό, δόθηκαν μόλις 80 εκατ. ευρώ ως επίδομα.

Όσον αφορά το πότε θα δοθούν οι προκαταβολές του επιδόματος, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς τα σχετικά ποσά.

Σημειώνεται ότι βάσει της σχετικής υπουργικής απόφασης, το σύνολο του επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται «εντός 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης».