βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Πρατηριούχοι: Μαζί με την κυβέρνηση στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕΘα στηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς στα καύσιμα, σημειώνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Κυβέρνηση με τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή των Ελλήνων δια του Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα, δεσμεύτηκε για την λήψη μέτρων πάταξης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, μεγάλο μέρος των οποίων προέρχεται από την Παράνομη Διακίνηση Καυσίμων, η οποία εκτιμάται κατά τον Πρωθυπουργό στο 1,5 δισ. ευρώ ετησίως.

Από την Παράνομη Διακίνηση Καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή, κ.λπ.), τα τελευταία 20 χρόνια χάθηκαν από τα δημόσια έσοδα περί τα 20 – 25 δισ. ευρώ, όπως εκτιμάται με ανάλογες δηλώσεις του τ. Πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου και από την έκθεση του Γ.Γ. Διαφάνειας κ. Γ. Σούρλα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), θα συνεργαστεί και θα στηρίξει κάθε ειλικρινή προσπάθεια της Κυβέρνησης για τον έλεγχο και την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων, υπέρ των δημοσίων εσόδων, προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, των Ελλήνων φορολογουμένων και της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας».