βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Φυσικό αέριο

Σε χαμηλό τριετίας η τιμή αερίου – Νέες προσφορές για οικονομική θέρμανση από την ΕΠΑ Αττικής

aerio blueΟι καταναλωτές που έχουν επιλέξει ή θα επιλέξουν εφέτος το φυσικό αέριο για να θερμανθούν εφέτος, θα απολαύσουν ένα χειμώνα με την πλέον οικονομική και ποιοτική ζεστασιά και θαλπωρή, σημειώνει η ΕΠΑ Αττικής.

Ειδικότερα, αποσκοπώντας καθημερινά στο να προσφέρει την πλέον οικονομική και αποδοτική λύση για τη θέρμανση των σύγχρονων νοικοκυριών, η ΕΠΑ Αττικής ξεκινάει τη φετινή χειμερινή περίοδο προσφέροντας στους καταναλωτές της φυσικό αέριο στην χαμηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί τις δύο τελευταίες χειμερινές περιόδους.

EPA Oikiako timologio

Ενδεικτικά, για τον μήνα Οκτώβριο, η τιμή είναι μειωμένη κατά 19% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και διαμορφώνεται στα 5,6 λεπτά ανά KWh (συμπ. ΦΠΑ). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχα χαμηλά επίπεδα εκτιμάται ότι θα κινηθεί και το υπόλοιπο διάστημα.

Η σταθερά πτωτική πορεία των τελευταίων ετών έχει οδηγήσει σε μείωση της τάξεως του 30% από τον Σεπτέμβριο 2012, επιβεβαιώνοντας ότι οι τιμές φυσικού αερίου στην Αττική παραμένουν οι χαμηλότερες δυνατές ενώ ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα του καυσίμου σε σχέση με τις υπόλοιπες μορφές θέρμανσης.

Επιπλέον, η ΕΠΑ Αττικής προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση για τη μετατροπή της εσωτερικής εγκατάστασης θέλοντας στη δύσκολη οικονομική συγκυρία να δώσει τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερα νοικοκυριά που το επιθυμούν να στραφούν στο φυσικό αέριο. Η προσφορά ισχύει για όλες τις κεντρικές και αυτόνομες θερμάνσεις, και προβλέπει γενναιόδωρα ποσά που ανέρχονται ακόμη και στο ποσό των €12.300. Προχωρώντας μάλιστα σε άλλη μια κίνηση έμπρακτης υποστήριξης των καταναλωτών, η ΕΠΑ Αττικής προσφέρει σε όλες τις κατηγορίες πελατών λιανικής, οικιακών ή επαγγελματιών, σημαντικές εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης για συνδέσεις με το υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου. Το ποσοστό έκπτωσης ξεκινάει από 50% και μπορεί να φτάσει μέχρι και το 100%. Οι προσφορές ισχύουν για όσους καταναλωτές υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου 2015.

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην ανταγωνιστικότητα και τα οφέλη του φυσικού αερίου αποτυπώνεται εξάλλου και στη μεγάλη απήχηση του προγράμματος επιδότησης που υλοποιεί από τον Νοέμβριο του 2014 το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η ΕΠΑ Αττικής δέχθηκε, ως φορέας διαχείρισης, περισσότερες από 4.700 αιτήσεις, αριθμός που αντιστοιχεί κατά προσέγγιση σε 12.000 νοικοκυριά. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την πιστοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου 2015.

Η χαμηλή τιμή του φυσικού αερίου, τα πολλαπλά και ιδιαίτερα ελκυστικά κίνητρα σύνδεσης και μετατροπής της εσωτερικής εγκατάστασης και βέβαια η ασύγκριτη ευκολία στη χρήση του φέρνουν σε όλους τους κατοίκους της  Αττικής πιο κοντά τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που αποζητούν τον χειμώνα!