βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Φυσικό αέριο

Στη Διοίκηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αγοραστών/Εμπόρων LNG ο Σπ. Παλαιογιάννης

PALAIOGIANNHS_DEPAΣτη Διοίκηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αγοραστών/Εμπόρων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (GIIGNL) εξελέγη σήμερα ο Σπύρος Παλαιογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ από την Γενική Συνέλευση του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία.

Στο GIIGNL συμμετέχουν σήμερα 74 εταιρείες αερίου απ’ όλο τον κόσμο που έχουν εμπορική δραστηριότητα στο τομέα LNG (32 από την Ευρώπη, 32 από την Ασία και 10 από την Αμερική).

Ο Οργανισμός παρέχει στα μέλη του πληροφορίες σχετικές με τη βιομηχανία, την αγορά και το εμπόριο του LNG, τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην παραγωγή, αποθήκευση, μεταφορά και στη χρήση του, καθώς επίσης και οδηγίες/συμβουλές αναφορικά με τις καλύτερες πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζονται στις εμπορικές συναλλαγές και στη λειτουργία των πάσης φύσεως εγκαταστάσεων LNG.

Η διοίκηση του Οργανισμού απαρτίζεται από 15 μέλη, πέντε από κάθε ήπειρο.

Την Ευρώπη, πέραν του κ. Σπύρου Παλαιογιάννη,  εκπροσωπούν ανώτατα στελέχη των εταιρειών Gaz de France/Suez, της ιταλικής ENI και της ισπανικής Gas Natural/FENOSA. Την ευρωπαϊκή πεντάδα συμπληρώνει ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Domenico Dispenza, που προέρχεται από την ΕΝΙ και για χρόνια είχε διατελέσει ανώτατο εκτελεστικό στέλεχος.