βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Φυσικό αέριο

Συνεχίζεται η επέκταση δικτύου της ΕΠΑ Θεσσαλίας στον Αλμυρό Μαγνησίας

thessaliaΣυνεχίζεται η επέκταση δικτύου της ΕΠΑ Θεσσαλίας στον Αλμυρό Μαγνησίας, ως αποτέλεσμα της αναγνώρισης των σημαντικών πλεονεκτημάτων που παρέχει η χρήση φυσικού αερίου στους πολίτες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Εταιρείας, η ΕΠΑ Θεσσαλίας αναπτύσσει με γοργούς ρυθμούς το δίκτυο διανομής Φυσικού Αερίου, έχοντας ήδη κατασκευάσει 784 km δικτύου χαμηλής πίεσης στα αστικά κέντρα της Θεσσαλίας, καλύπτοντας άνω του 68% του οδικού δικτύου των πόλεων. Παρά την σημαντική οικονομική ύφεση που διανύει η ελληνική αγορά, η Εταιρεία αναγνωρίζοντας τη σταθερή επιλογή του φυσικού αερίου από τους κατοίκους της Θεσσαλίας, υλοποιεί στο πλαίσιο εκτέλεσης του επιχειρησιακού της πλάνου ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ – μήκους 26 km, προγραμματίζοντας ένα σημαντικό πρόγραμμα επεκτάσεων για το 2015, συμπεριλαμβάνοντας την σύνδεση και τροφοδότηση του αστικού δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Αλμυρού.

Με αφορμή την πρόσφατη έναρξη επέκτασης του δικτύου στον Αλμυρό Βόλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 19/03/2015 μεταξύ του δημάρχου κ. Εσερίδη Δημήτριου και του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή κ. Μπακούρα Λεωνίδα στο Δημαρχείο του Αλμυρού. Στη συνάντηση συζητήθηκαν η ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Δημοτική Ενότητα του Αλμυρού, με την κατασκευή χαλύβδινου δικτύου μέσης πίεσης μήκους 1km και του βασικού δικτύου χαμηλής πίεσης 6km που δύναται να εξυπηρετήσει ένα μεγάλο μέρος του αστικού ιστού του Δήμου. Τα έργα ξεκίνησαν ήδη στο κέντρο της πόλης λόγω της παράλληλης ανάπλασης της περιοχής και θα συνεχιστούν στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, αναφορά έγινε στη μελλοντική ανάπτυξη του δικτύου η οποία θα πραγματοποιηθεί με κριτήρια την εξυπηρέτηση περισσοτέρων αιτήσεων σύνδεσης, την πυκνότητα του πληθυσμού, καθώς και διάφορες τεχνικές παραμέτρους που αφορούν στην ορθή κατασκευή και ανάπτυξη του δικτύου.

Αιτήσεις ενδιαφέροντος των πολιτών για τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου θα γίνονται δεκτές στο Δημαρχείο Αλμυρού, στα γραφεία εξυπηρέτησης πελατών της ΕΠΑ Θεσσαλίας στον Βόλο & τηλεφωνικά στο 11150 από τη Δευτέρα 23/03/2015.

Ο κ. Μπακούρας δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση του έργου έως τον προσεχή Σεπτέμβρη ώστε οι πολίτες του Αλμυρού, να μπορούν να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου τον προσεχή χειμώνα.