βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Φυσικό αέριο

Άσκηση ετοιμότητας από την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

epaΆσκηση ετοιμότητας πραγματοποίησε, στις 12 Μαρτίου, η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και τον Δήμαρχο κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, η οποία εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η άσκηση ξεκίνησε με κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο στις 17:03 ενώ η λήξη του συμβάντος πραγματοποιήθηκε στις 19:25. Σκοπός της άσκησης ήταν η αύξηση της ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών σε περίπτωση διαρροής σε λεβητοστάσιο κεντρικής θέρμανσης, με ταυτόχρονη δήλωση διαρροής στον παροχετευτικό αγωγό φυσικού αερίου.

Στην άσκηση συμμετείχαν το προσωπικό της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΛ.ΑΣ, η ανάδοχος εργοληπτική εταιρία και το προσωπικό του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Το συμβάν εξελίχθηκε στην περιοχή της Αδείας της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη στην οδό Σαμανίδη 21 – Πανόραμα.

Το προσωπικό της Ε.Π.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κινητοποιήθηκε άμεσα μετά την κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο (Emergency call center) στο τηλέφωνο 10302, πραγματοποιώντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ελέγχους στο σύστημα διανομής φυσικού αερίου. Στο συμβάν τηρήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες και οδηγίες για την αποκατάσταση της διαρροής φυσικού αερίου στο λεβητοστάσιο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου και του παροχετευτικού αγωγού, ενώ η άσκηση ολοκληρώθηκε με την αποτελεσματική συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.