βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Αυξάνονται οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης

Σε διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, μέσω της αύξησης των ορίων εισοδήματος, και στην προπληρωμή του πριν από την έναρξη της χειμερινής περίοδου (15 Οκτωβρίου) προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το οικονομικό επιτελείο εξετάζεται την απλοποίηση του συστήματος με λιγότερα κριτήρια για την απόδοση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Και με το νέο σύστημα οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών για να εγκριθεί το επίδομα.

Δεν αποκλείεται να μειωθούν τα εισοδηματικά κριτήρια έτσι, ώστε να χορηγηθεί το επίδομα σε περισσότερες οικογένειες. Με το ισχύον σύστημα, για να λάβει κάποιος το επίδομα θα έπρεπε το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 35.000 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανέρχεται σε 38.000 ευρώ όταν υπάρχει ένα τέκνο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.