βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Φυσικό αέριο

Αυξήθηκαν κατά 41% οι συνδέσεις με το δίκτυο αερίου το 2014

thermansi_spiti_kaskolΆνοδο της τάξης του 41% σημείωσαν οι νέες συνδέσεις στο δίκτυο αερίου, σύμφωνα με την ΕΠΑ Αττική, κατά το έτος 2014, παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση στην ελληνική οικονομία και τις ήπιες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την αντίστοιχη χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με την ΕΠΑ Αττικής σε ανακοίνωσή της, η επιτυχία της εταιρικής στρατηγικής αποτυπώθηκε και στα οικονομικά αποτελέσματα, που καταγράφουν συνολικές πωλήσεις της τάξεως των 157,4 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά φόρων που ανήλθαν στο ποσό των 10,3 εκατ. ευρώ.

Όσο για την αύξηση των νέων συνδέσεων στο δίκτυο, σημειώνεται ότι η άνοδος ήρθε ως αποτέλεσμα, τόσο της συνεχούς πτωτικής πορείας των οικιακών τιμολογίων φυσικού αερίου, όσο και των κινήτρων που παρείχε η ΕΠΑ Αττικής στους καταναλωτές που θέλησαν να στραφούν στο φυσικό αέριο ως μια οικονομική, «καθαρή» και φιλική προς το περιβάλλον λύση για τη θέρμανσή τους. Έτσι, το ποσοστό αυτό επιβεβαιώνει μεταξύ άλλων και την επιλογή της εταιρείας να επενδύσει στρατηγικά, μέσα από την προώθηση της αυτόνομης σύνδεσης μεμονωμένων διαμερισμάτων με το δίκτυο φυσικού αερίου, στη συγκεκριμένη μερίδα καταναλωτών, η οποία επλήγη σημαντικά την τελευταία διετία από τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου που οδήγησαν στο φαινόμενο των κλειστών κεντρικών θερμάνσεων.

Σε συνδυασμό με τη μείωση των οικιακών τιμολογίων φυσικού αερίου, που ήρθε ως αποτέλεσμα της τιμολογιακής πολιτικής της ΕΠΑ Αττικής να μετακυλύει στο σύνολό τους τις πάγιες και έκτακτες εκπτώσεις που λαμβάνει από τον προμηθευτή της, το φυσικό αέριο παρέμεινε και το 2014 η μακράν πιο συμφέρουσα και αποδοτική μορφή θέρμανσης, υποστηρίζει η εταιρεία. Ακόμη και μετά τη μείωση στις διεθνείς τιμές των πετρελαιοειδών, η εξοικονόμηση που προσφέρει το φυσικό αέριο σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης ανήλθε, για την περίοδο Οκτώβριος 2014-Φεβρουάριος 2015, στο 29%.

Η εταιρεία συνεχίζει και στη νέα χρονιά τη στρατηγική επενδύσεων αφού ανακοίνωσε τη διεύρυνση του προγράμματος χρηματοδότησης εσωτερικώνεγκαταστάσεων για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών άτοκα. Η συγκεκριμένη δράση αντιστοιχεί σε επένδυση ύψους €5 εκατομμυρίων από την πλευρά της εταιρείας, ποσό που έρχεται να προστεθεί στο συνολικό ύψος επενδύσεων της ΕΠΑ Αττικής την τελευταία δεκαετία: 317 εκατομμύρια σε υποδομές δικτύων, 14 εκατομμύρια για επιδότηση τελών σύνδεσης, 11 εκατομμύρια για χρηματοδότηση οικιακών εγκαταστάσεων, δημόσιων κτιρίων και νοσοκομείων.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της ΕΠΑ Αττικής για το 2014 και τους στόχους της για το 2015, ο κ. Χρήστος Μπαλάσκας, Γενικός Διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής, ανέφερε: «Η πορεία της ΕΠΑ Αττικής το 2014 δικαιώνει την επιλογή της εταιρείας να προσαρμόζει διαρκώς τη στρατηγική της στις ανάγκες των καταναλωτών αλλά και ευρύτερα της αγοράς. Πιστοί στη φιλοσοφία μας, και τη νέα χρονιά θα συνεχίσουμε να επενδύουμε για να δημιουργούμε το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για τους καταναλωτές αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες ενδιαφέροντός μας, επιδιώκοντας την περαιτέρω αύξηση τηςδιείσδυσης του φυσικού αερίου, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση των νοικοκυριών, βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση των πελατών μας και μεταδίδοντας στην κοινωνία την κουλτούρα ασφάλειας που διακατέχει τους εργαζομένους μας».