βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \

Αφυγραντήρες Meaco από τη SANI HELLAS

Meaco DD8LΣτο μικροσκόπιο του αγγλικού περιοδικού «Practical Boat Owner» βρέθηκαν οι αφυγραντήρες desiccant, οι οποίοι δοκιμάστηκαν στις πιο σκληρές συνθήκες υγρασίας, δηλαδή σε σκάφος στη θάλασσα.

Το test έγινε με τα εν λόγω προϊόντα, καθώς οι αφυγραντήρες desiccant (λειτουργούν με ξηραντικό υλικό και όχι μοτέρ – compressor) είναι μικροί σε μέγεθος και εύκολα στοιβάζουν μέσα στο σκάφος. Δεύτερον, καθώς δεν έχουν συμπιεστή είναι πολύ ελαφρύτερα, και ζυγίζουν περίπου 6Kg , που τους καθιστά πιο εύκολους στη χρήση. Επίσης, σε αντίθεση με τους αφυγραντήρες με μοτέρ, οι αφυγραντήρες desiccant Meaco δεν παγώνουν τον αέρα δωματίου, αλλά αντιθέτως ανεβάζουν τη θερμοκρασία χώρου κατά 1-2°C, συμβάλλοντας στη θέρμανσή του (διαθέτουν εσωτερική θερμική αντίσταση).

Κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι οι αφυγραντήρες συμπιεστή που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο δεν λειτουργούν καλά σε χαμηλές θερμοκρασίες, ακριβώς τη στιγμή που τα χρειαζόμαστε περισσότερο. Αντιθέτως οι αφυγραντήρες desiccant, όπως ο Meaco DD8L, λειτουργούν αποτελεσματικά στις πιο αντίξοες θερμοκρασίες 1-37°C! Ο αφυγραντήρας Meaco DD8L ήταν ο καθαρός νικητής χάρη στην εξαιρετική του απόδοση στις πιο δύσκολες συνθήκες υγρασίας, στη θάλασσα.

Χαμηλή κατανάλωση με το «σύστημα έξυπνου έλεγχου»

Όχι μόνο ήταν πιο αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση της υγρασίας του χώρου, αλλά ο Meaco DD8L μετρήθηκε να έχει τη χαμηλότερη κατανάλωση, χάριν στο “σύστημα έξυπνου έλεγχου” (intelligent control system) που όλοι οι αφυγραντήρες Meaco διαθέτουν. Με λίγα λόγια, το “σύστημα έξυπνου έλεγχου” διασφαλίζει ότι όταν επιτευχθεί ο στόχος της σχετικής υγρασίας που έχουμε επιλέξει ο Meaco DD8L θέτει σε λειτουργία μόνο τον ανεμιστήρα για 5 λεπτά για να διασφαλιστεί ότι η σχετική υγρασία δεν αυξάνει και στη συνέχεια μπαίνει σε κατάσταση ύπνου για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, θα ξυπνήσει και να ελέγξει τη σχετική υγρασία για 5 λεπτά κάθε μισή ώρα και θα αφυγράνει όπως και όταν απαιτείται . Όταν είναι σε λειτουργία μόνο ανεμιστήρας, ο αφυγραντήρας desiccant DD8L καταναλώνει περίπου 30-40 watt. Αυτό σημαίνει ότι μακροπρόθεσμα ο χρήστης του Meaco DD8L θα εξοικονομήσει ένα σεβαστό ποσό χρημάτων. (η Meaco διαθέτει δύο μοντέλα αφυγραντήρων desiccant, Meaco DD8L και Meaco DD8L Junior)

Αθόρυβη λειτουργία

Σε μικρούς χώρους, όπως αυτοί του σκάφους όπου έγινε το δοκιμαστικό τέστ, σημαντικό ρόλο παίζει ο θόρυβος του αφυγραντήρα. Στην ουσία ο χρήστης κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο, με τον αφυγραντήρα σε λειτουργία. Ακριβώς επειδή οι αφυγραντήρες desiccant Meaco DD8L και Meaco DD8L Junior δεν έχουν μοτέρ, είναι αθόρυβοι στη λειτουργία τους. Οι κάτοχοι αφυγραντήρων με μοτέρ αμέσως εντυπωσιάζονται από τα χαμηλά επίπεδα θορύβου των Meaco DD8L και Meaco DD8L Junior και αυτή είναι η έκπληξή τους όταν τους δουν σε λειτουργία.


Σχετικά θέματα