βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Αντλίες θερμότητας

Γιατί οι αντλίες θερμότητας συμφέρουν τα ξενοδοχεία

ksenodoxeiaΗ μείωση των ενεργειακών δαπανών μίας ξενοδοχειακής μονάδας είναι ο ταχύτερος τρόπος αύξησης της κερδοφορίας του.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε πρόσφατη έρευνα της σύγχρονης τουριστικής αγοράς και ακριβώς εκεί στοχεύουν οι αντλίες θερμότητας Climaveneta.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ, η οποία έχει φέρει στην Ελλάδα τις συγκεκριμένες αντλίες θερμότητας, μειώνοντας δραστικά το ενεργειακό κόστος, αυτό το σύγχρονο σύστημα θέρμανσης, κλιματισμού και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, «χτυπά» κατευθείαν τη μεγαλύτερη πηγή εξόδων κάθε ξενοδοχείου, οποιουδήποτε μεγέθους, υφιστάμενου ή νεοαναγειρόμενου.

Η Climaveneta ο Νο1 κατασκευαστής αντλιών θερμότητας στην Ευρώπη, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, έχει την εμπειρία και τα μέσα για να βοηθήσει κάθε ξενοδοχειακή μονάδα στην προσπάθεια για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας της.

Συγκεκριμένα, οι αντλίες θερμότητας Climaveneta μπορούν να παρέχουν :

·         απεξάρτηση από το πετρέλαιο με κορυφαία εξοικονόμηση έως 80% για θέρμανση & ζεστά νερά

·         παραγωγή ζεστών νερών χρήσης ακόμα και το καλοκαίρι

·         αποδοτική λειτουργία σε όλες τις συνθήκες, από -20°C έως +46°C

·         μικρό κόστος συντήρησης και εύκολος χειρισμός

·         εύκολη εγκατάσταση σε υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες

·         βελτίωση της άνεσης των πελατών

·         βελτίωση της οικολογική εικόνας του ξενοδοχείου

Τα ζεστά νερά χρήσης

Εάν σκεφτούμε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν ακόμα και το καλοκαίρι μεγάλες ποσότητες πετρελαίου για παραγωγή ζεστών νερών χρήσης, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί έχουν ακόμα περισσότερα να κερδίσουν από μία αντλία θερμότητας.

Επίσης, ακόμα κι αν κάποιο ξενοδοχείο έχει άλλο σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού (π.χ. μονάδες τύπου split ή VRV) συνεχίζει να αποτελεί δυνητικό αγοραστή μίας αντλίας θερμότητας απλά και μόνο για την εξοικονόμηση στην παραγωγή ζεστών νερών χρήσης.

Η απόσβεση της αγοράς

Η προμήθεια και εγκατάσταση μία αντλίας θερμότητας Climaveneta θα πραγματοποιηθεί για ένα ξενοδοχείο ακόμα ταχύτερα από ότι σε μία κατοικία, διότι οι καταναλώσεις είναι μεγαλύτερες και η χρήση εντονότερη. Κάθε χρόνο το ξενοδοχείο θα έχει οικονομικό όφελος ίσο με το 60-80% του ποσού που έως τώρα πλήρωνε για αγορά πετρελαίου. Με αυτά τα δεδομένα, η απόσβεση γίνεται συνήθως σε ένα μεσαίο ξενοδοχειακό συγκρότημα σε 2-3 έτη το πολύ.

Πραγματικό παράδειγμα: Πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 70 κλινών στην Μύκονο

Το συγκρότημα αποτελείται από τρεις ανεξάρτητες πτέρυγες. Σε δύο από αυτές έγινε τοποθέτηση αντλιών θερμότητας Climaveneta υψηλών θερμοκρασιών, τύπου AW 0071 HT ισχύος 37,3 kW και AW 0041 HT ισχύος 19,9 kW.

Τα μηχανήματα προορίζονται αποκλειστικά για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης για τις πτέρυγες του ξενοδοχείου, όπως  περιγράφεται παρακάτω:

– Πτέρυγα με  20 δωμάτια (2 boilers των 500lt) και εσωτερική πισίνα (6x4x1,5m) .

– Πτέρυγα με τα 50 δωμάτια (4 boilers των 500lt) και τα πλυντήρια της μονάδας.

Στο ίδιο ξενοδοχείο, σε άλλη πτέρυγα, είχε τοποθετηθεί  τον Απρίλιο του 2013 μία ακόμα αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών, τύπου AW-HT 0071t για τον ίδιο σκοπό. Η αρχική αυτή εγκατάσταση  αποτέλεσε και τον πετυχημένο «οδηγό» για τη φετινή μεγαλύτερη εγκατάσταση, η οποία καλύπτει πλέον ολόκληρο το συγκρότημα.