βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \

ΔΟΕ: Tα σχολεία δεν έχουν πετρέλαιο

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, δεδομένης και της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), κινδυνεύουν, σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) να μείνουν τα σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Παράλληλα είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα καθημερινής λειτουργίας, καθώς τα ταμεία τους παραμένουν άδεια. Κατά τη ΔΟΕ, τους οφείλονται χρήματα από τη δεύτερη δόση, η οποία θα έπρεπε να φτάσει τον περασμένο Απρίλιο στα σχολεία, μέσω των δήμων, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Οπως επισημαίνει η ΔΟΕ σε χθεσινή επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, το περσινό σχολικό έτος έκλεισε με τα σχολεία να έχουν λάβει τον Φεβρουάριο μόνο μία, κατά 33% μειωμένη σε σχέση με το 2011, δόση για τα έξοδά τους. «Επιβάλλεται η άμεση εκταμίευση της δεύτερης δόσης γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους» αναφέρει η ΔΟΕ, ζητώντας επίσης να εξαιρεθούν οι σχολικές επιτροπές από την αύξηση του ΕΦΚ, αλλά και να τους δοθεί έκτακτη επιχορήγηση.

Την ίδια ώρα, σοβαρές αναμένονται, κατά τη ΔΟΕ, να είναι οι ελλείψεις και σε διδάσκοντες, αφού μόνο 200 διορισμοί αναμένεται να γίνουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη στιγμή που λόγω συνταξιοδότησης, το ανθρώπινο δυναμικό μειώθηκε κατά 5.000. Υπενθυμίζεται ότι για τα παραπάνω και κυρίως για τα οικονομικά, η ΔΟΕ έχει κηρύξει απεργία για τις 12/9, ενώ στον αγιασμό της 11ης Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των διευθύνσεων εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.


Σχετικά θέματα