βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \

Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον: Κουφώματα αλουμινίου ETEM από την εταιρεία Πρασσάς

Εξοικονόμηση ενέργειας – Θερμομόνωση

Το θέμα της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτηρίων, είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Οι κλιματικές αλλαγές και το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι ήδη δεδομένα, με κύρια αιτία την αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Συνεπώς κάθε σύγχρονη κατασκευή οφείλει να στοχεύει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας που απαιτείται τόσο για την θέρμανση όσο και για τον κλιματισμό της.

Στον κτηριακό τομέα η θέρμανση και η ψύξη απαιτούν ποσοστά ενέργειας που κυμαίνονται στο 40% της καταναλισκόμενης ενέργειας. Η διατήρηση της θερμοκρασίας σε ικανοποιητικό επίπεδο, αποτρέπει την αλόγιστη χρήση κλιματισμού και εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Γνωρίζετε πως τα σπίτια και τα κτήρια που δεν διαθέτουν μόνωση καταναλώνουν για τη θέρμανση και την ψύξη τους τρεις φορές περισσότερη ενέργεια από αυτή που θα χρειάζονταν αν είχαν μόνωση; Αυτό σημαίνει πως το κόστος θέρμανσης των σπιτιών και των πολυκατοικιών θα μπορούσε να μειωθεί έως και 60%, απλά με την τοποθέτηση θερμομονωτικών κουφωμάτων αλουμινίου. Παρόλα αυτά, στην Ελλάδα, το 82% των κτηρίων (που έχουν κατασκευαστεί πριν το 1980) δεν έχουν την κατάλληλη μόνωση, με αποτέλεσμα να ξοδεύουμε πολλή περισσότερη ενέργεια αλλά και χρηματικά ποσά για την κάλυψη των αναγκών μας.

Με γνώμονα τόσο την οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας και το σεβασμό στο περιβάλλον η ΕΤΕΜ Α.Ε. έχει να επιδείξει λύσεις θερμομονωτικά υψηλών επιδόσεων και σύστημα σκίασης.
Γιατί όμως η επιλογή θερμομονωτικών συστημάτων θεωρείται τόσο σημαντική;

Κατά την διάρκεια του χειμώνα παρατηρούνται απώλειες θερμότητας από μέσα προς τα έξω και αντίστοιχα τους καλοκαιρινούς μήνες εισέρχεται θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον. Τις απώλειες αυτές έρχεται να αποτρέψει η κατασκευή με θερμομονωτικά συστήματα. Ενδεικτικά η εξοικονόμηση ενέργειας που θα μπορούσε να παρατηρηθεί απλά με μία αλλαγή των κουφωμάτων μίας κατοικίας, που τα παράθυρα της καταλαμβάνουν 15μ επιφάνειας σε ετήσια βάση είναι της τάξης των 250 λίτρων πετρελαίου.

Επιπρόσθετα αποφεύγουμε το φαινόμενο της υγροποίησης – συγκέντρωση υδρατμών στο εσωτερικό της κατοικίας μας. Εξάλλου εξοικονόμηση ενέργειας σημαίνει και χαμηλότερο κόστος διαβίωσης.

Αντικαταστήστε τώρα τα παλιά σας κουφώματα με θερμομονωτικά κουφώματα ΕΤΕΜ!

Η χρήση κατάλληλα κατασκευασμένων, ενεργειακά αποδοτικών παραθύρων, ελαχιστοποιεί τις απώλειες ζέστης ή κρύου στο εξωτερικό περιβάλλον. Τα παράθυρα αυτά θα πρέπει να έχουν υαλοπίνακες και κουφώματα με καλές θερμομονωτικές ιδιότητες και, επιπλέον, θα πρέπει να είναι αεροστεγανά, ώστε να εμποδίζουν τη διαφυγή θερμότητας ή ψύξης από τις χαραμάδες, εξοικονομώντας ενέργεια αλλά και χρήματα.

Όλα τα θερμομονωτικά συστήματα που σας προσφέρει η ΕΤΕΜ πληρούν τις προδιαγραφές του Νέου Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης των Κτηρίων και καλύπτουν κάθε μικρή ή μεγάλη εφαρμογή.


Σχετικά θέματα