βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Ένας στους τέσσερις χωρίς επίδομα θέρμανσης

kaloriferΠάνω από τις 200.000 φτάνει ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Οικονομικών, ως τις 18 Δεκεμβρίου, από τις 170.000 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί, 40.000 «κόπηκαν» περιορίζοντας τους δικαιούχους σε 130.000.

Η απόρριψη των αιτήσεων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αυστηροποίηση των κριτηρίων για την καταβολή του επιδόματος που έγινε προκειμένου να εκπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση για μείωση του κονδυλίου του επιδόματος θέρμανσης κατά 50%, δηλαδή από τα 210 εκατομμύρια στα 105 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών, το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ θα μοιραστεί στους δικαιούχους σε δύο φάσεις. Όσοι υποβάλλουν αίτηση έως το τέλους του έτους, εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα πρέπει να περιμένουν έως τις 2 Φεβρουαρίου την πληρωμή του επιδόματος που αναλογεί στις αγορές πετρελαίου θέρμανσης τις οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει. Για αιτήσεις οι οποίες θα υποβληθούν από την 1η Ιανουαρίου 2016 έως 30 Μαΐου 2016, οι πληρωμές θα γίνουν έως τις 30 Ιουνίου του επομένου έτους.