βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Επίδομα θέρμανσης σε φοιτητές, εφόσον δεν είναι προστατευόμενα μέλη

epidomaΕπίδομα θέρμανσης δικαιούνται να λάβουν και οι φοιτητές, εφόσον δεν είναι προστατευόμενα μέλη και πληρούν όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που ορίζει η σχετική υπουργική απόφαση για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

Η εν λόγω ανακοίνωση έκανε με έγγραφη απάντησή του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, το ύψος της δαπάνης σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού θα ανέλθει στο ποσό των 170 εκατ. ευρώ το 2013, των 190 εκατ. ευρώ το 2014 και των 210 εκατ. ευρώ από το 2015 και εφεξής.

Ο υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι έχει γίνει διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, «γεγονός που καταδεικνύει ότι η Πολιτεία μεριμνά για τη στήριξη των καταναλωτών πετρελαίου στο μέτρο των δημοσιονομικών απαιτήσεων και δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας».

Υπενθυμίζεται ότι, έχει ξεκινήσει από τις 25 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο Φθινόπωρο 2013 – Χειμώνας 2014… [διαβάστε εδώ περισσότερα]