βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Φυσικό αέριο

Η ΕΠΑ Αττικής χρηματοδοτεί την εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης

epa_attikisΗ Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής, αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες των καταναλωτών του λεκανοπεδίου με τη λειτουργία των κεντρικών θερμάνσεων και την ανάγκη τους για εξασφάλιση αποτελεσματικής θέρμανσης, εφαρμόζει ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την αυτόνομη σύνδεση μεμονωμένων διαμερισμάτων με το δίκτυο φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα, η ΕΠΑ Αττικής χρηματοδοτεί το κόστος μετατροπής/εγκατάστασης θέρμανσης αυτόνομης σύνδεσης μεμονωμένου διαμερίσματος (ανεξαρτήτου της ισχύος λέβητα) το ανώτατο μέχρι του ποσού των 1.200€ (συμπ. ΦΠΑ), το οποίο θα αποπληρώνεται σε διάστημα 2 ετών σε 12 διμηνιαίες δόσεις μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης φ.α.

Επιπρόσθετα, αναπροσαρμόζει τα τέλη σύνδεσης για τις μεμονωμένες συνδέσεις διαμερισμάτων με στόχο να κάνει ακόμα πιο προσιτή στους καταναλωτές τη δυνατότητα πλήρους αυτονόμησης Έτσι, ένα διαμέρισμα που ανήκει σε πολυκατοικία 2-4 διαμερισμάτων θα καταβάλλει 200 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ ένα διαμέρισμα που ανήκει σε πολυκατοικία με 5 ή περισσότερα διαμερίσματα θα καταβάλλει 100 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Παράλληλα, στη  τελευταία κατηγορία  προσφέρεται επιπλέον για την περίοδο προσφοράς έκπτωση 50%.

Οι καταναλωτές που θα επιλέξουν την αυτονόμηση στη θέρμανση επωφελούμενοι και από τα πρωτοποριακά προγράμματα προσφορών της ΕΠΑ Αττικής, θα απολαύσουν από την πρώτη ημέρα σύνδεσης τα οφέλη του φυσικού αερίου, δηλαδή:

– Απόλυτη αυτονόμηση  στη θέρμανση και χρήση της με βάση  αποκλειστικά τις προσωπικές  ανάγκες και δυνατότητες χωρίς εξάρτηση από οποιονδήποτε άλλον

– Αποτελεσματική θέρμανση του διαμερίσματος μέσω του υπάρχοντος κυκλώματος των καλοριφέρ

– Άμεση παροχή ζεστού νερού χρήσης

– Εξοικονόμηση στη θέρμανση που ξεπερνά το 40% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης και για το ζεστό νερό άνω του 55% σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα.

– Ακρίβεια στην κατανάλωση σύμφωνα με τον εγκαταστημένο μετρητή φυσικού αερίου που αντιστοιχεί στο διαμέρισμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζεται το χρηματοδοτικό πρόγραμμα μετατροπής εγκατάστασης για κεντρικές θερμάνσεις κτηρίων, καθώς και η προσφορά εκπτώσεων έως 100% στα τέλη σύνδεσης, ανάλογα με  την εγκατεστημένη ισχύ λέβητα του κτηρίου.

Οι προσφορές της ΕΠΑ Αττικής θα ισχύουν μέχρι τις 21 Μαρτίου 2014.  Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τους όρους των προσφορών δίνονται στην 24ωρη Γραμμή Εξυπηρέτησης Καταναλωτών 1133, στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπορικών Συνεργατών της ΕΠΑ Αττικής,  στα σημεία εξυπηρέτησης πελατών (Σύνταγμα: Ξενοφώντος 8 & Φιλελλήνων, Αθήνα: Λεωφ. Αθηνών 31-33 & Σπ. Πάτση), καθώς και στην εταιρική ιστοσελίδα www.aerioattikis.gr