βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \

Η Toshiba παρουσιάζει τη νέα εξωτερική μονάδα Super Digital Inverter R32, ενεργειακής κλάσης A+++

Με ενεργειακή κλάση A+++, υψηλές αποδόσεις SEER έως 9.40 / SCOP έως 5.51* και
αδιάληπτη λειτουργία από τους -27°C έως +52°C εξωτερική θερμοκρασία, η νέα γενιά
μονάδων Super Digital Inverter (SDI) της Toshiba αποτελεί την ιδανική λύση για μικρές και μεσαίες εμπορικές εφαρμογές.

Η μονάδα λειτουργεί με το νέο ψυκτικό R32 που είναι φιλικότερο προς το περιβάλλον καθώς έχει χαμηλό δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP).
Η Toshiba κατασκευάζει επιτυχώς στην Ιαπωνία κλιματιστικές μονάδες που λειτουργούν με ψυκτικό μέσο R32 από το 2014. Με παρόμοιες απαιτήσεις λειτουργίας, ασφάλειας και εξοπλισμού όπως το R410A αλλά με περιορισμό στην ποσότητα ψυκτικού μέσου έως 14%, η σειρά SDI έχει μείωση 70% στις ισοδύναμες εκπομπές CO2.

Η σειρά SDI μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου σε νέες εγκαταστάσεις ή ενεργειακές
αναβαθμίσεις ή τέλος σε αντικαταστάσεις παλαιών συστημάτων κλιματισμού – οι σωληνώσεις R22, R407C και R410A μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν με το νέο αυτό σύστημα.

Με νέο σχεδιασμό, η Toshiba για να επιτύχει το υψηλό επίπεδο απόδοσης χρησιμοποιεί

• υψηλής απόδοσης εναλλάκτη θερμότητας
• νέο κινητήρα ανεμιστήρα συνεχούς ρεύματος (DC)
• εξελιγμένους συμπιεστές DC Twin – Rotary της Toshiba
• ψηφιακή τεχνολογία ελέγχου Inverter για τον ακριβή έλεγχο κάθε παραμέτρου λειτουργίας και την ομαλή ρύθμιση σε οποιεσδήποτε συνθήκες χωρίς καμία απώλεια ενέργειας

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που συμβάλλει επίσης στην υψηλή απόδοση του συστήματος είναι η μείωση κατά 50% της κατανάλωσης ισχύος σε αναμονή. Με δυνατότητα να λειτουργεί με φορτίο 10%, οι χρήστες έχουν σημαντική εξοικονόμηση σε ήπιες περιόδους, όταν δεν απαιτείται θέρμανση ή ψύξη πλήρους φορτίου.
Η Toshiba εκτιμά πως η περίοδος κλιματισμού με πλήρες φορτίο αντιστοιχεί μόνο στο 5% του συνολικού χρόνου λειτουργίας, ενώ η περίοδος λειτουργίας σε μερικό φορτίο είναι μακράν μεγαλύτερη.

Επιπλέον, χωρίς την ενεργοβόρα ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του συστήματος
και με την αποδοτική, ομαλή και ακριβή ρύθμιση της θερμοκρασίας θέρμανσης ή ψύξης σε μέσες ταχύτητες ανεμιστήρα, η σειρά SDI καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια –
1 / 4 αποφέροντας συνολική απόδοση επένδυσης (ROI) που ξεπερνά κατά πολύ τις φθηνότερες και υψηλής ενεργειακής κατανάλωσης εναλλακτικές λύσεις.

Η νέα μονάδα SDI είναι διαθέσιμη σε μονοφασική έκδοση στα μεγέθη 2, 3, 4 και 5HP και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών καθώς μπορεί μα συνδεθεί με ένα πλήθος εσωτερικών μονάδων (κασέτες 4 κατευθύνσεων, οροφής, τοίχου, καναλάτο χαμηλού προφίλ και καναλάτο ψευδοροφής). Επιπλέον η εγκατάσταση των εσωτερικών μονάδων μπορεί να γίνει είτε single ή twin-split.
Τέλος η σειρά SDI πραγματικά προσαρμόζεται σε όλες τις απαιτήσεις των έργων καθώς
διαθέτει μεγάλο μήκος σωληνώσεων μέχρι 75 μέτρα και υψομετρική διαφορά εγκατάστασης μέχρι 30 μέτρα.

Η Toshiba προσφέρει επίσης τη νέα σειρά κασετών 4-Way Smart Cassette που αξιοποιεί τα προηγμένα χαρακτηριστικά των μονάδων SDI και προσφέρει βελτιωμένη λειτουργία και αυξημένη απόδοση και άνεση που θα ωφελήσουν σημαντικά τις εμπορικές εφαρμογές.

Τα νέα χαρακτηριστικά των κασετών περιλαμβάνουν κινητήρα ανεμιστήρα DC με βελτιωμένη απόδοση, νέο σχήμα πτερυγίων, μεγαλύτερη έξοδο αέρα και βελτιωμένο σχεδιασμό του εναλλάκτη θερμότητας, που συμβάλλουν στις κορυφαίες αποδόσεις SEER και SCOP της αγοράς με τη νέα μονάδα SDI.
Με τέσσερα μοντέλα συμβατά με τις μονάδες SDI, η απόδοση θέρμανσης φτάνει τα 14kW και η απόδοση ψύξης τα 12.5kW για την μεγαλύτερη κασέτα σε συνδυασμό με την εξωτερική μονάδα SDI 5HP.
Ο εναλλάκτης θερμότητας διαθέτει στοιχείο “magic coil” το οποίο αποτρέπει την
προσκόλληση βρωμιάς και λιπαρότητας στην επιφάνειά του ενώ η λειτουργία αυτοκαθαρισμού εμποδίζει τη συσσώρευση σκόνης και μούχλας με το πέρασμα του χρόνου. Με τον επίπεδο σχεδιασμό και την κομψή τους εμφάνιση, οι νέες κασέτες θα ενσωματωθούν σε οποιαδήποτε εσωτερική διακόσμηση. Ο μεμονωμένος έλεγχος κατεύθυνσης κάθε πτερυγίου διανομής αέρα και ο προαιρετικός αισθητήρας παρουσίας ανθρώπων βοηθούν στην βέλτιστη διανομή αέρα και μειώνουν περαιτέρω την κατανάλωση ενέργειας.

Το νέο τηλεχειριστήριο για τη σειρά SDI έχει αναβαθμιστεί για βέλτιστη χρήση, επιτρέποντας στους εγκαταστάτες και τους χρήστες να επιτύχουν αυξημένα επίπεδα απόδοσης, να ελαχιστοποιήσουν την κατανάλωση ενέργειας και να ελέγξουν την αξιόπιστη λειτουργία του συστήματος. Εκτός από τις ευέλικτες ρυθμίσεις ημερομηνίας, ώρας και άνεσης σε πολλές γλώσσες, το χειριστήριο έχει επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να συγκρίνει την κατανάλωση ενέργειας μέρα με τη μέρα ή μήνα με το μήνα αλλά και να εμφανίζει ένδειξη για πρώτου επιπέδου προληπτική συντήρηση και ανίχνευση διαρροών.

* για την μονάδα 3HP


Σχετικά θέματα