βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \

Θέρμανση σε ελληνικά σχολεία από…τα γκολ φοιτητών από το Λιντς της Αγγλίας

Τα γκολ «ζεσταίνουν» συνήθως τις κερκίδες. Τα τέρματα, όμως, που σημειώθηκαν στο Λιντς της Αγγλίας θα ζεστάνουν – στην κυριολεξία – δημόσια ελληνικά σχολεία που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να προμηθευτούν πετρέλαιο για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών.

Κάτω από έναν ήλιο που θύμιζε περισσότερο Ελλάδα – αν και λίγα 24ωρα πριν χιόνιζε – πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο, στο Πανεπιστήμιο του Λιντς ένα ξεχωριστό ποδοσφαιρικό τουρνουά, με τη συμμετοχή φοιτητών από χώρες όλου του κόσμου και τη στήριξη του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός».

Στόχος ήταν να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, τα οποία θα καλύψουν τη θέρμανση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δεσμός για τα σχολεία».

Οι ποδοσφαιριστές, από νωρίς, φόρεσαν τα αθλητικά τους, οι σαράντα εθελοντές πήραν θέσεις ως διαιτητές, φωτογράφοι και υπεύθυνοι καθαριότητας των γηπέδων, και η μπάλα στήθηκε στη σέντρα 44 φορές! Όσοι και οι αγώνες που διεξήχθησαν σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα.

Οι 24 ομάδες, με περισσότερους από 170 παίκτες, έβαλαν τα δυνατά τους και αγωνίστηκαν σκληρά για τον συγκεκριμένο φιλανθρωπικό σκοπό. Και ύστερα από αμφίρροπες αναμετρήσεις βγήκε νικητής! Τα χρήματα θα σταλούν στα ελληνικά σχολεία, … με «αγάπη» από την Μποτσουάνα, την ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση στο συγκεκριμένο τουρνουά.

«Από την πρώτη στιγμή έως την τελευταία όλα ήταν όπως τα ονειρευόμασταν. Ελπίζουμε αυτό να ήταν ένα έναυσμα για όλους τους Έλληνες του εξωτερικού, ώστε να δραστηριοποιηθούν και να προσφέρουν οτιδήποτε στην πατρίδα μας και σε όσους έχουν ανάγκη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 21 ετών Κυριάκος Κυριακόπουλος, εκπρόσωπος του «Δεσμού» και φοιτητής στο τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών του πανεπιστημίου του Λιντς.

Όπως απέδειξαν οι φοιτητές της Αγγλίας, για να προσφέρει κάποιος σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, δεν χρειάζεται να βρίσκεται δίπλα τους. Μπορεί να το κάνει και από απόσταση. Αρκεί να έχει διάθεση!

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Σχετικά θέματα