βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Αντλίες θερμότητας

Ιδανική θέρμανση με το σουηδικό μοντέλο οικονομίας NIBE

Οι αντλίες θερμότητας αποτελούν σήμερα την πιο συμφέρουσα λύση στη θέρμανση, τη ψύξη και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Η αρχή λειτουργίας τους βασίζεται στο γεγονός ότι αντλούν θερμότητα από τον περιβάλλοντα αέρα ή έδαφος και τη μετατρέπουν σε θερμική ενέργεια. Χωρίζονται σε δύο τύπους, τις αντλίες θερμότητας διαιρούμενου τύπου όπως π.χ η NIBE SPLIT και τις αντλίες θερμότητας τύπου monoblock όπως π.χ η NIBE F2300 ή NIBE F2040. Μπορούν να λειτουργήσουν με την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση θέρμανσης, όπως θερμαντικά σώματα, fan coils ή ενδοδαπέδια χωρίς να απαιτούν περαιτέρω παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των αντλιών θερμότητας NIBE είναι ο συνδυασμός χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καταναλώνουν 1kWh ηλεκτρικής ισχύος , για να αποδώσουν 4 ή και 5 kWh θερμικής ισχύος στο θερμαινόμενο χώρο (COP 4 ή 5). Έτσι επιτυγχάνεται εξοικονόμηση στα έξοδα θέρμανσης κατά τουλάχιστον 70% σε σχέση με το λέβητα πετρελαίου. Επιπλέον η χρήση των αντλιών θερμότητας μας αποδεσμεύει πλήρως από την προμήθεια και τη χρήση οποιουδήποτε ορυκτού καυσίμου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.ά).

Ιδανική λύση αποτελεί η τοποθέτηση αντλιών θερμότητας τόσο σε περίπτωση υφιστάμενων κτηρίων ή ανακαίνισης όσο και σε νεόδμητα κτήρια, λόγω της εύκολης και γρήγορης εγκατάστασής τους. Μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν παντού, καθώς ο χώρος που απαιτείται είναι ελάχιστος, ενώ μας δίνουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε το χώρο του λεβητοστασίου για άλλες χρήσεις. Ανάλογα με την εγκατάσταση, μπορούν να παρέχουν θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης καλύπτοντας έτσι πλήρως τις ανάγκες μας.

Μοναδικό, πιθανόν, μειονέκτημα αποτελεί το υψηλό αρχικό κόστος της εγκατάστασης μίας αντλίας θερμότητας.  Βέβαια οι υψηλοί συντελεστές απόδοσης των αντλιών θερμότητας NIBE όσο και η ιδιαίτερα ποιοτική τους κατασκευή, οδηγεί σε σύντομους χρόνους απόσβεσης που τις περισσότερες φορές είναι μικρότεροι από πέντε έτη.

Η επιλογή μιας αντλίας θερμότητας NIBE αποτελεί μία από τις πιο αξιόλογες προτάσεις για τη θέρμανση, τη ψύξη και την παραγωγή ζεστού νερού, με γνώμονα την αξιοπιστία του συστήματος αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η NIBE είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στην Ευρώπη με τριακονταετή εμπειρία σε συστήματα αντλιών θερμότητας. Διαθέτει μια πληθώρα μοντέλων αντλιών θερμότητας όπως αντλίες θερμότητας αέρα / νερού, γεωθερμικές, ανοιχτού και κλειστού κυκλώματος αλλά και αντλίες θερμότητας με ανάκτηση θερμότητας από τον θερμαινόμενο χώρο.

Η ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ Α.Ε. είναι η αποκλειστική αντιπρόσωπος της NIBE για την Ελλάδα. Διαθέτει άρτια εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, που μπορεί να δώσει λύση σε οποιαδήποτε εφαρμογή.