βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Θερμαντικά πανελ

Κατασκευάζω τώρα το σπίτι μου, τι οφέλη θα έχω εάν επιλέξω θερμαντικά πάνελ;

Παρόλο που τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης μπορούν να τοποθετηθούν ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε χώρο, στην περίπτωση των νέων κατοικιών, όπου ακόμη δεν έχει εγκατασταθεί κάποιο άλλο σύστημα θέρμανσης, τα πλεονεκτήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Πρώτον, τα πάνελ έχουν χαμηλό κόστος εγκατάστασης σε σχέση με το κόστος ενός καυστήρα, της απαιτούμενης υδραυλικής εγκατάστασης και των καλοριφέρ ή αντίστοιχα της εγκατάστασης κλιματιστικών και των εξωτερικών τους μονάδων. Τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης το µόνο που χρειάζονται είναι µια απλή παροχή ρεύματος δίπλα από το σημείο όπου θα εγκατασταθούν (τόσο για την απευθείας σύνδεση του πάνελ όσο και για την εγκατάσταση χρονοδιακόπτη/θερμοστάτη κ.λπ.). Έτσι, γλιτώνετε τα υπέρογκα ποσά για όλες τις παραπάνω εργασίες.

Δεύτερον, γλιτώνετε εξαρχής τα τετραγωνικά που θα απαιτούσε η εγκατάσταση ενός λέβητα και αντίστοιχης δεξαμενής πετρελαίου, θερµαντικών σωµάτων, κλιµατιστικών κ.λ.π., τα οποία καταλαµβάνουν πολύτιµο χώρο, όπως π.χ. από αποθηκευτικούς χώρους, το δάπεδο και τους τοίχους της βεράντας (κλιµατιστικές µονάδες).

Τρίτον, διασφαλίζεται η ασφάλεια της εγκατάστασης καθώς λόγω της απουσίας υδραυλικών στοιχείων στην όλη εγκατάσταση, εξαλείφεται ο κίνδυνος πλημμύρας από πιθανή βλάβη στο σύστηµα κυκλοφορίας νερού των καλοριφέρ.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, ανάλογα με τα τετραγωνικά του σπιτιού σας και τις ανάγκες σας σε θέρμανση, θα πρέπει να κάνετε την απαραίτητη έρευνα αγοράς για να διαπιστώσετε εάν όντως τα θερμαντικά πάνελ μπορούν να σας καλύψουν πλήρως ή αν θα πρέπει να στραφείτε σε κάποια άλλη μέθοδο θέρμανσης η οποία θα είναι περισσότερο “στα μέτρα σας”.

 

Δείτε τιμές για πάνελ υπέρυθρων και θερμοπομπούς.