βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Θερμαντικά πανελ

Υπέρυθρη θέρμανση: Κατευθυντήριες γραμμές από τη Γεν. Γραμματεία Καταναλωτή

yperythra_panelΤις κατευθυντήριες γραμμές για τις προϋποθέσεις χρήσης αυτοδηλούμενων (μη επιβαλλόμενων από τη νομοθεσία) ισχυρισμών, κατά την προώθηση συσκευών θέρμανσης με υπέρυθρη ακτινοβολία, συνέταξε στο πόρισμά της επιτροπή εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Οι κατευθυντήριες Γραμμές αναφέρονται στη συμμόρφωση των συσκευών θέρμανσης με υπέρυθρη ακτινοβολία και των χρωμάτων εκτύπωσης με τους κανόνες του κοινοτικού και ελληνικού δικαίου, σε ενδεικτικές μετρήσεις και μελέτες που πρέπει να διαθέτουν οι υπεύθυνοι διάθεσης για να κάνουν χρήση αυτοδηλούμενων (μη επιβαλλόμενων από τη νομοθεσία) ισχυρισμών, καθώς και στην ενδεικτική πληροφόρηση για τους καταναλωτές, ώστε να υποβοηθούνται κατά την έρευνα αγοράς, αποφεύγοντας έτσι ενδεχόμενη παραπλάνηση τους.

Όπως επισημαίνει η Γ.Γ. Καταναλωτή, για τα εν λόγω προϊόντα δεν υπάρχουν τεχνικά πρότυπα και κανονιστικές ρυθμίσεις σε εθνικό, ενωσιακό και διεθνές επίπεδο όσον αφορά στην απόδοσή τους για την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων καθώς και τη θερμική άνεση που παρέχουν.

Για το λόγο αυτό η Γ.Γ.Κ. γνωστοποίησε το πόρισμα της Επιτροπής με τις κατευθυντήριες γραμμές και καλεί τους υπεύθυνους διάθεσης συσκευών θέρμανσης με υπέρυθρη ακτινοβολία να προβούν σε διορθωτικές ενέργειες, όπου απαιτείται. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης η Γ.Γ.Κ. θα επιβάλει κυρώσεις.

—–

Δείτε εδώ αναλυτικά το πόρισμα