βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Εξοικονόμηση ενέργειας

Λαφαζάνης: Στόχος η ένταξη περισσότερων φτωχών νοικοκυριών στο «Εξοικονομώ»

exikonomoΣε ερώτηση στη Βουλή για την επανεκκίνηση του “Εξοικονομώ κατ’ Οίκον”, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι τα πράγματα έχουν σχεδόν ομαλοποιηθεί πλέον όσον αφορά στις χρηματοδοτήσεις, ενώ στο εξής το πρόγραμμα θα αφορά περισσότερο τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ είπε ότι το “Εξοικονομώ” είναι ένα θετικό πρόγραμμα με απήχηση στην κοινωνία. «Έγιναν κάποιες διορθώσεις, αυξήθηκε η επιδότηση και έφτασε το 70% για δράσεις εξοικονόμησης σε κατοικίες. Σε συνθήκες κρίσης, η προσπάθεια ήταν αρκετά μεγάλη και δικαιολογημένα μεγάλη. Το πρόγραμμα έχει καλύψει ως τώρα 50.000 κατοικίες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αιτήσεις ήταν πολύ περισσότερες και δεν γίνονταν δεκτές λόγω περιορισμένων πόρων. Από ένα σημείο και μετά θα έπρεπε να είναι ενήμεροι για αυτό οι πολίτες, τόνισε.

«Σήμερα γίνονται προσπάθειες για να μπορούν να γίνονται οι επιχορηγήσεις. Έχει ομαλοποιηθεί η ροή των χρηματοδοτήσεων και σε λίγο θα επανέλθει πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος. Η ευθύνη, πάντως, για τα προβλήματα βαρύνει κυρίως τις τράπεζες.

Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα να συνεχιστεί, υπάρχουν πόροι για αυτό. Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουν να ενταχθούν πάνω από 40.000 πολίτες και θέλουμε να φτιάξουμε ένα νέο οδηγό, να προσανατολιστεί στα φτωχά λαϊκά στρώματα», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.