βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Μηδενική η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης στο Ρέθυμνο

petrelaio_therm_newΜηδενική είναι η ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με το rethnea.gr, ένα μήνα σχεδόν μετά την έναρξη της περιόδου διάθεσης του καυσίμου.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος της προμήθειας πετρελαίου είναι οι δυο βασικοί λόγοι για τους οποίους οι καταναλωτές στρέφονται σε άλλες λύσεις θέρμανσης.

Σύμφωνα με πρατηριούχους του Ρεθύμνου, από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, οι ποσότητες που έχουν διατεθεί στο νομό είναι ελάχιστες, ενώ σχεδόν ανύπαρκτες είναι οι παραγγελίες για την αγορά πετρελαίου το επόμενο διάστημα.

Όπως εκτιμούν οι ίδιοι, η «βουτιά» στην κατανάλωση θα συνεχιστεί και τη φετινή χειμερινή περίοδο, αφού η τιμή του πετρελαίου, το οποίο πωλείται προς 1,31 έως 1,35 ευρώ το λίτρο, είναι απαγορευτική για το μεγαλύτερο ποσοστό των νοικοκυριών.
Επιπλέον, ο καλός καιρός, παρά τα μικρά διαστήματα βροχοπτώσεων, δεν ευνοεί την κατανάλωση πετρελαίου στις κατοικίες, με αποτέλεσμα τοπικοί πρατηριούχοι να τονίζουν ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο και να επισημαίνουν ότι δύσκολα θα βγουν από αυτό αν το υπουργείο Οικονομικών δεν προχωρήσει στην μείωση της τιμής.