βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \

Νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά κλιματισμού φέρνουν οι νέοι Αερόψυκτοι Inverter Scroll Ψύκτες της LG

Η LG Electronics (LG) παρουσιάζει τους LG Αερόψυκτους Inverter Scroll Ψύκτες (ΙSC – Inverter Scroll Chiller) στην ελληνική αγορά, οι οποίοι αποτελούν μια σύγχρονη λύση που ταυτόχρονα μειώνει τα ενεργειακά κόστη, αυξάνει την απόδοση και συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

Οι νέοι LG Αερόψυκτοι Inverter Scroll Ψύκτες είναι σχεδιασμένοι με γνώμονα την εξοικονόμηση χρημάτων, χώρου και χρόνου, χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον απαντώντας στις ανάγκες των σύγχρονων επαγγελματιών για λύσεις υψηλής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας, που διατηρούν την ισορροπία μεταξύ της τεχνολογικής εξέλιξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Στοχεύοντας στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και, κατά συνέπεια στη μείωση κόστους, οι LG Αερόψυκτοι Inverter Scroll Ψύκτες χρησιμοποιούν προηγμένης τεχνολογίας συμπιεστή Inverter που τους επιτρέπει να λειτουργούν αποτελεσματικά σε μεγάλο εύρος συχνοτήτων και τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους ψύκτες του ανταγωνισμού που μπορούν να λειτουργούν μόνο σε μια συγκεκριμένη συχνότητα. Οι LG Αερόψυκτοι Inverter Scroll Ψύκτες λειτουργούν σε διαφορετικές συχνότητες, επιτρέποντας την απόδοση να παραμένει ευθυγραμμισμένη με το φορτίο. Η δυνατότητα αυτή αυξάνει την αποδοτικότητα και μειώνει το ενεργειακό κόστος. Επιπλέον, δεν απαιτείται η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του συστήματος προκειμένου να ελέγχεται η θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να μην σπαταλείται πολύτιμη ενέργεια.

 

Η τεχνολογία HiPOR™ της LG, που έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αυξάνει σημαντικά την αποδοτικότητα όλων των συμπιεστών Inverter Scroll της LG. Στις συμβατικές λύσεις, το λάδι επιστρέφει μέσω του σωλήνα αναρρόφησης, με αποτέλεσμα το ψυκτικό και το λάδι να μοιράζονται το περιορισμένο χώρο του σωλήνα, γεγονός που οδηγεί σε απώλεια ενέργειας. Αντίθετα, η τεχνολογία HiPOR™ της LG αποτρέπει τις απώλειες στο σωλήνα αναρρόφησης, επιστρέφοντας το λάδι απευθείας στον συμπιεστή.

 

Επιπλέον, παρά τη μεγάλη ζήτηση για ενεργειακά αποδοτικές λύσεις ελέγχου του κλίματος, οι κτηριακές προδιαγραφές και υποδομές δεν είναι πάντα οι κατάλληλες για να εφαρμοστούν οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες. Αυτό καθιστά δύσκολη την εγκατάσταση λύσεων ελέγχου κλίματος ιδιαίτερα σε μικρά κτίρια ή και σε κτήρια που βρίσκονται σε περιοχές με αυστηρούς οικοδομικούς κανόνες. Σε αντίθεση με τις υδρόψυκτες λύσεις που είναι συχνά πολύπλοκες, οι LG Αερόψυκτοι Inverter Scroll Ψύκτες έχουν απλοποιημένη δομή και εκμεταλλεύονται αποτελεσματικά το χώρο. Εκτός από την απλοποίηση της εγκατάστασης και τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος, η αρθρωτή σχεδίασή τους επιτρέπει την εύκολη επέκταση του συστήματος στο μέλλον.

 

Ακόμη, οι LG Inverter Scroll Ψύκτες είναι εξοπλισμένοι με ένα προηγμένο «μαύρο κουτί» που καταγράφει τη λειτουργία της μονάδας μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, διευκολύνοντας τους υπεύθυνους συντήρησης να εντοπίζουν γρήγορα και εύκολα τη βασική αιτία τυχόν προβλημάτων απόδοσης. Εάν μια μονάδα παρουσιάσει διακοπή ή χρειάζεται επισκευή, τα αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας βοηθούν ολόκληρο το σύστημα να παραμείνει λειτουργικό.

 

Με τη νέα πρόταση της LG, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει έως και πέντε ψυκτικές μονάδες με ένα μόνο χειριστήριο HMI Touch, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Το χειριστήριο προσφέρει διάφορες λειτουργίες, όπως παρακολούθηση του κύκλου, τον προγραμματισμό και τον έλεγχο εξαερισμού, ενώ μπορεί επίσης να εγκατασταθεί σε απόσταση αν χρειαστεί. Επιπλέον, οι εναλλάκτες θερμότητας διαθέτουν την ειδική επίστρωση Ocean Black Fin, που τους καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικούς στη διάβρωση. Η επίστρωση αυτή επιτρέπει στο προϊόν να ανταποκρίνεται ακόμα και στα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα (όπως στις παράκτιες περιοχές), ενώ παράλληλα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του και μειώνει το κόστος συντήρησης.

Τέλος, με την εντυπωσιακή τιμή συντελεστή μερικού φορτίου (IPLV) στο 0,5 και με συντελεστή απόδοσης θερμότητας (COP) στο 3,0, οι LG Αερόψυκτοι Inverter Scroll Ψύκτες αποτελούν μια ολοκληρωμένη λύση που συνδυάζει οικονομία, απόδοση και είναι εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον. Οι LG Αερόψυκτοι Inverter Scroll Ψύκτες καινοτομούν έναντι των συμβατικών και αλλάζουν τα δεδομένα στον κλιματισμό, ενώ εδραιώνονται στην βιομηχανία ως πραγματικοί ‘πράσινοι’ ηγέτες, χάρη στις καινοτομίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευελιξία που προσφέρουν.


Σχετικά θέματα