βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Φυσικό αέριο

Νέες εκπτώσεις και προσφορές από την ΕΠΑ Ατιικής

Το νέο πακέτο προσφορών της το οποίο τίθεται σε ισχύ από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2012, καθώς και το πρόγραμμα επιδοτήσεων, μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και να απολαύσουν τα πολλαπλά οφέλη της χρήσης του ανακοίνωσε η ΕΠΑ Ατιικής.

Συγκεκριμένα:

1) Εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης με κέρδος έως €775

Εκπτώσεις από 50% – 100% είναι διαθέσιμες στα τέλη σύνδεσης, όπου ήδη υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου για κεντρικές θερμάνσεις, αυτόνομες συνδέσεις και επαγγελματίες:

– 100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης για κεντρικές θερμάνσεις (αξία έκπτωσης €775) κτιρίων με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 140.000kcal/h ή για αυτόνομες συνδέσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων (αυτόνομες θερμάνσεις) με συνολική εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 170.000kcal/h ανά νέο παροχετευτικό αγωγό.

– 50% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης για κεντρικές θερμάνσεις κτηρίων με εγκατεστημένη ισχύ από 50.000 kcal/h μέχρι 140.000kcal/h ή για 5 και άνω αυτόνομες συνδέσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων (αυτόνομες θερμάνσεις) ανά νέο παροχετευτικό αγωγό.

– Επίσης για τους επαγγελματίες ισχύει 100% έκπτωση σε επαγγελματίες με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 200.000kcal/h για χρήση θέρμανσης και σε επαγγελματίες με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 100.000kcal/h για χρήση παραγωγικής διαδικασίας, ενώ δίνεται 50% έκπτωση σε όλους τους επαγγελματίες με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 50.000kcal/h.

2) Χρηματοδότηση εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου

Επίσης, για την ίδια περίοδο τίθεται σε ισχύ το πρόγραμμα χρηματοδότησης της εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου απευθείας από την ΕΠΑ Αττικής.

Σύμφωνα με αυτό, μια πολυκατοικία μπορεί να συνδεθεί με το φυσικό αέριο χωρίς να προκαταβάλει κανένα ποσό για την εγκατάσταση θέρμανσης, ενώ το κόστος θα αποπληρωθεί απευθείας στην ΕΠΑ Αττικής σε διμηνιαίες δόσεις (18 ή 30) πληρωτέες μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης.

H χρηματοδότηση ισχύει για κτίρια με εγκατεστημένη ισχύ λέβητα άνω των 140.000kcal/ kcal/h. Το χρηματοδοτούμενο ποσό καθορίζεται από την εγκατεστημένη ισχύ του λέβητα του κτιρίου και καλύπτει ποσό μέχρι και €12.300 συμπ. ΦΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η ΕΠΑ Αττικής, η εξοικονόμηση που μπορεί να εξασφαλίσει η χρήση φυσικού αερίου μπορεί να φτάσει μέχρι και το 35% σε σχέση με το πετρέλαιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την 24ωρη Γραμμή Εξυπηρέτησης Καταναλωτών 1133 ή να απευθυνθούν σε ένα από τα 135 καταστήματα του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Εμπορικών Συνεργατών της ΕΠΑ Αττικής και στο κατάστημα εξυπηρέτησης πελατών της Εταιρείας στο Σύνταγμα.