βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Ξεπέρασαν τις 300.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

epidomaΜεγάλη είναι η προσέλευση των Ελλήνων φορολογουμένων στην ηλεκτρονική εφαρμογή του taxisnet για το επίδομα θέρμανσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδοων, 375.000 φορολογούμενοι έχουν επισκεφθεί τη σχετική εφαρμογή, προκειμένου να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της αίτησης.

Από αυτούς 306.089 έκαναν αίτηση ζητώντας και την προκαταβολή του 25% και 282.172 που έλαβαν το “πράσινο φως” από το taxisnet και μέσα στο επόμενο 15νθήμερο θα λάβουν την προκαταβολή.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει διαθέσιμα περίπου 74 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης για το τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου, ενώ για ολόκληρο το 2015 η σχετική δαπάνη φτάνει στα 210 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 30% αλλά και την πτώση των διεθνών τιμών, το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης για όσους δικαιούνται επίδομα περιορίζεται κοντά στα 70 λεπτά το λίτρο.

Τα τελευταία στοιχεία του του Υπουργείου Ανάπτυξης, δείχνουν ότι η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης παραμένει στα επίπεδα του 1,05 ευρώ ανά λίτρο ενώ η επιδότηση φτάνει τα 35 λεπτά