βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Οδηγίες προς τους διαχειριστές για το επίδομα πετρελαίου

Το επίδομα θέρμανσης από ότι φαίνεται βαίνει προς κατάργηση ή συγχώνευση με άλλα επιδόματα. Οι πληροφορίες που ακολουθούν είναι για το τι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

 

Από σήμερα μπορούν οι διαχειριστές των πολυκατοικιών να δημιουργήσουν το προφίλ της πολυκατοικίας προκειμένου όσοι κατοικούν στην πολυκατοικία να λάβουν , όταν πραγματοποιηθεί προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης,  το σχετικό επίδομα. Οι διαχειριστές μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων  (https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft ) με τους προσωπικούς τους κωδικούς και στην ειδική φόρμα που έχει δημιουργηθεί να συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία (στοιχεία ενοίκων ή ιδιοκτητών διαμερισμάτων πολυκατοικιών και τα χιλιοστά επιβάρυνσης του κάθε διαμερίσματος επί των κοινοχρήστων)

Στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής ο διαχειριστής επιλέγει «Διαχείριση Χιλιοστών Θέρμανσης». Αυτόματα μεταφέρεται στην επόμενη σελίδα και  πληκτρολογώντας τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ, εμφανίζονται η διεύθυνση όπου βρίσκεται η πολυκατοικία, η πόλη και ο ταχυδρομικός κωδικός. Ο διαχειριστής θα πρέπει να αναγράψει τον αριθμό των διαμερισμάτων το ονοματεπώνυμο του ενοικιαστή – ιδιοκτήτη, τον όροφο και τα χιλιοστά επιβάρυνσης επί των κοινοχρήστων.

Με τη συμπλήρωση αυτών των πεδίων, δημιουργείται το προφίλ της κάθε πολυκατοικίας.

Αμέσως μετά οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτησης επιστροφής φόρου για αγορές πετρελαίου θέρμανσης.