βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Φυσικό αέριο

Κίνητρα από την ΕΠΑ Αττικής για σύνδεση με φυσικό αέριο

Πλήρως αποσυνδεδεμένο από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, το φυσικό αέριο δίνει ανάσα σε χιλιάδες καταναλωτές φέτος το χειμώνα προσφέροντας εξοικονόμηση 39% (σύμφωνα με το μέσο όρο των τιμών των δύο καυσίμων για το  τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2012).

Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής διευκολύνει ακόμα περισσότερο την απόφαση των νέων καταναλωτών να στραφούν στην πλέον οικονομική και φιλική για το περιβάλλον μορφή ενέργειας προσφέροντας όχι μόνο πολύ σημαντικές εκπτώσεις αλλά και τη δυνατότητα απευθείας χρηματοδότησης για την  μετατροπή της εγκατάστασης θέρμανσης. Συγκεκριμένα, οι μεγάλες πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση άνω των 140.000 kcal απαλλάσσονται εντελώς από τα τέλη σύνδεσης κερδίζοντας 750€ ενώ οι μικρότερης ισχύος εγκαταστάσεις (έως 140.000kcal) δικαιούνται έκπτωση 50% στα τέλη σύνδεσης! Η ΕΠΑ Αττικής, ωστόσο, έχει την απάντηση και στον προβληματισμό των υποψήφιων καταναλωτών για το κόστος μετατροπής της εσωτερικής εγκατάστασης, καθώς τους χρηματοδοτεί απευθείας, κι έτσι ο καταναλωτής μπορεί να συνδεθεί άμεσα χωρίς να προκαταβάλλει ούτε ένα ευρώ, κ να αποπληρώσει το ποσό σε μικρές δόσεις μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης. Το χρηματοδοτούμενο ποσό καθορίζεται από την εγκατεστημένη ισχύ του λέβητα του κτηρίου.

Τα κίνητρα αυτά σε συνδυασμό με την μεγάλη εξοικονόμηση που παρέχει η χρήση του φυσικού αερίου είναι αναμφισβήτητα ελκυστικά και ωθούν ολοένα και περισσότερους να συνδεθούν με το ευρύ δίκτυο των 3.000 χλμ που διαχειρίζεται η ΕΠΑ Αττικής και καλύπτει 65 Δήμους. Αυτό εξάλλου αποτυπώνεται και στην μεγάλη αύξηση της τάξεως του 50% στα νέα συμβόλαια  πολυκατοικιών με κεντρική θέρμανση για το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Τα οφέλη δεν σταματούν εδώ, καθώς ο κάθε ένας από τους 285.000 οικιακούς καταναλωτές που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο για τη θέρμανση, το μαγείρεμα, ή το ζεστό νερό απολαμβάνει καθημερινά ευκολία, καθαριότητα κι εξοικονόμηση χώρου, ακρίβεια στη μέτρηση, χρέωση μετά την κατανάλωση και εν γένει καλύτερη ποιότητα ζωής. Το ίδιο πιστοποιούν και οι 6.000 επαγγελματίες που διαπιστώνουν ότι πρόκειται εκτός των άλλων για το πιο καθαρό και λιγότερο ρυπογόνο συμβατικό καύσιμο μετά από τις ανανεώσιμες μορφές. Μάλιστα, αν σκεφτεί κανείς ότι το φυσικό αέριο συμβάλλει στη μείωση εκπομπών CO2, δεν περιέχει ενώσεις θείου και δεν εκπέμπει αιθάλη ή αιωρούμενα σωματίδια τότε η επιλογή του είναι μονόδρομος για την επίλυση του προβλήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που απασχολεί έντονα τους κατοίκους του λεκανοπεδίου σήμερα.

Οι προσφορές της ΕΠΑ Αττικής θα ισχύουν μέχρι τις 22 Μαρτίου 2013 ενώ αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τους όρους των προσφορών δίνονται στην 24ωρη Γραμμή Εξυπηρέτησης Καταναλωτών 1133, στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπορικών Συνεργατών της ΕΠΑ Αττικής και στα σημεία εξυπηρέτησης Πελατών (Σύνταγμα: Ξενοφώντος 8 & Φιλελλήνων, Αθήνα: Λεωφ. Αθηνών 31-33 & Σπ. Πάτση).