βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Ενεργειακά Τζάκια

Περιορίστε τη θέρμανση με τζάκι, συνιστούν υπ.Υγείας και ΥΠΕΚΑ

aithalomixliΝα ανταποκριθούν θετικά στις συστάσεις για περιορισμό της χρήσης τζακιών καλεί τους πολίτες το ΥΠΕΚΑ, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε στην Αττική, υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10, για το 24ωρο της 14/12/2013.

Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, μέχρι και αύριο Δευτέρα 16/12 το πρωί, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την περαιτέρω συσσώρευση αιωρουμένων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Υπενθυμίζεται ότι για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, όπως έχει ανακοινωθεί, θα υπάρχει μηδενική χρέωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για το διπλάσιο αριθμό ημερών  που υπάρχει αύξηση συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων άνω των 150μg/m3. Το κόστος που προκύπτει από την κατανάλωση της ενέργειας θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρχει αξιόλογη μεταβολή.