βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Πιθανή η διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης

Σε διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης της περιόδου 2013-2014 αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει και επίσημα η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης.

Η προοπτική αυτή αναμένεται να αυξήσει κατά 30% τον αριθμό των δικαιούχων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του in.gr, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ζήτησε από τις υπηρεσίες του υπουργείου να εστιάσουν στις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, στην αναπροσαρμογή του υπολογισμού της επιδοτούμενης ποσότητας στις πραγματικές καταναλώσεις και στην επιτάχυνση της απόδοσης του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης προς τους δικαιούχους.

Σήμερα το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται άγαμοι με ετήσιο εισόδημα ως 25.000 ευρώ και έγγαμοι χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ (προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο). Ισχύει, δε, κριτήριο περιουσιακής κατάστασης δηλαδή για να λάβει κάποιος το επίδομα η ατομική ακίνητη περιουσία τους δεν πρέπει να είναι αντικειμενικής αξίας άνω των 150.000 ευρώ για τους άγαμους και των 200.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Κατά πληροφορίες, ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων κατά τουλάχιστον 3.000 ή 5.000 ευρώ, ενώ μελετάται και αύξηση του περιουσιακού κριτηρίου, ώστε να ανέλθει στα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και στα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα θα δοθεί βάρος στην  ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού προκειμένου η απορρόφηση των διαθέσιμων ποσών να μην μείνει σε χαμηλά επίπεδα όπως έγινε στη χειμερινή περίοδο 2012-2013.